Kılıçdaroğlu "Ya bana katılın ya yolumdan çekilin" sözlerine açıklama getirdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde "Ya yanımda durun ya da önümden çıkın" şeklinde ifade ettiği sözlerine açıklama yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, " Ben söylediğim sözde bu vatan adına çaba gösteren, bu ülkeyi seven, ülkesine bağlı tüm kesimleri ve bayrağımızın dalgalanmasını sağlamak isteyen kişileri yoldaşım olarak gördüm ve bu kişilere çağrıda bulundum" dedi.

SİYASET 27.04.2022, 15:35 28.04.2022, 09:45
Kılıçdaroğlu "Ya bana katılın ya yolumdan çekilin" sözlerine açıklama getirdi

Dün gerçekleştirilen grup toplanmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği "Ya yanımda durun ya da önümden çıkın" dediği sözleri açıklığa kavuşturdu. Kemal Kılıçdaroğlu, " Eğer ki bu yolda beraber bulunmayı düşünüyorsanız lütfen gelin hep beraber devam edeceğiz fakat biz şu anda olan bu düzenden mutluyuz diyorsanız sizin yolunuz kendinize olsun" şeklinde ifade etti.

Gazetecilere yaptığı açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu'na, geçtiğimiz gün CHP Grup Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmada " Ya yanımda durun ya da önümden çıkın " cümlesinin kime söylendiği soruldu.

Kemal Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili verdiği cevapta, " Evet arkadaşlar, şu anda Türkiye'nin yaşadığı ortamı hepimiz çok iyi biliyoruz, görüyoruz. Anayasa ayakların altına alındı, hukuk yok, demokrasi yok Adalet yok... Şu anda tüm Türkiye berbat bir halde fakat Saray'ın hiçbir sesi soluğu bile gelmiyor. Yani vatanımız hemen hemen terk edilmiş bir durumda. Dolaylı olarak benim yaptığım açıklamada da bu vatan için çaba gösteren, ülkeyi seven, vatanına sevdalı bütün bölgeleri, bayrağımızın dalgalanmasını isteyen sağlamak isteyen yoldaşlarımı gördüm ve bu kişilere çağrıda bulundum" şeklinde açıklama yaptı.

"Üzüntülerine şahit oldum, konuşmak zorundayım"

Kemal Kılıçdaroğlu ülkesini satanlarla vuruşulması gerektiğine vurgu yaparak," Konuştuğum laf dürüst müydü? Evet, dürüsttü. Düşünecek olursak ben bunu yorumlamak ve ona göre de konuşmak durumundayım. Bir davada masum olduğunuz açıklanıyor fakat gene aynı duruşma tekrar açılıyor ve bu sefer sonsuz bir hüküm giyiyorsunuz" dedi.

Bu şekilde olan bir Türkiye'yi istemediğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Yaşanan bu şeyler adına ben vatandaşlarımı uyarmak durumundayım. Çok mühim bir sorunumuz bulunuyor. Dış politikaya bakın, iç politikaya bakın, ekonomiye bakın, halkımıza bakın... Binlerce çocuğun kapkaranlık bir geleceğe tutuklu bırakıldığı bir Türkiye'de ben daha ne konuşayım! Kim bilir çocuklar eğitim hayatlarını nasıl sürdürüyor, bu çocuklar nasıl banyo yapıyorlar, gençlerimiz nasıl besleniyorlar? Bunlar küçük şeyler ama bunları planlayan bulunuyor mu? Biliyorsunuz elektriklerim kesildi... Evet tek bir cümle gibi durabilir fakat bunun arka yüzünde binlerce kişi bulunuyor. Ben bu kişilerin başına gelen üzüntüye şahit olmak durumundayım bu konuşmayı doğru ve düzgün bir şekilde yapabilmem adına. Benim başıma bu dramı geldi o yüzden ben bu konuşmayı gerçekleştirmek zorundayım. Tüm halkımın yaşadığı problemlere ehil olup yanlarında olmak zorundayım. Sizlere şunları da belirtiyim, ülkemizin çözülemeyecek bir problemi bulunmuyor şu anda olan yönetim tek kişilik bir devlet bu yüzden sorunların çözüme kavuşturamaz. Birikimi bulunmuyor, kapasite yok ve çözüm bulamaz!" sözlerine vurgu yaptı.

"Sağır sultan duydu Saray’daki işitsin"

Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerinin sonlarına gelirken problemin çözülmesinin tek bir seçeneği olduğunu belirterek, " Yapılacak seçim ile demokratik şekillerle gelecek bir sandık olması. O sebeple tüm yakınlarıma belirttim, bu durumun yaşanmasını diliyorsanız, eğer ki yoldaşım olmayı düşünüyorsanız hepiniz gelin hep beraber devam edeceğiz. Diyorsanız ki biz halihazırda olan kurulumdan mutluyum yolunuz bahtınız açık olsun. Koca kitleleri yanıma getirmeye, uçsuz bucaksız grupların ifade edeni olmaya, birçok kitlenin sıkıntılarını Mısır'da olan sağır sultan işitti, Saray'dakinin de işitmesini istiyorum. Bu sebepten ötürü yaptım." diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)