Arınç'a ve Çeviköz'e ayar, Bahçeli'ye teşekkür!

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tahliye edilmesi gerektiğine savunan ve Demirtaş'a güzellemeler yapan Büyent Arınç'a tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye ve tüm MHP camiasına da teşekkür etti.

SİYASET 22.11.2020, 15:35 22.11.2020, 16:03
Arınç'a ve Çeviköz'e ayar, Bahçeli'ye teşekkür!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden, AK Parti Burdur, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongrelerine canlı bağlantı ile katıldı.

Toplumun maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına ve Covid-19 tedbirlerine hassasiyetle uymaları durumunda birkaç hafta içerisinde salgın grafiğinin aşağı yöne döneceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurallara uyulmaması durumunda kısıtlamaları sürdürmek hatta ilave önlemler almak zorunda kalınacağı uyarısında bulundu.

Bülent Arınç'ın açıklamaları

Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini savunan Cumhurbaşkanlığı YİK (Yüksek İstişare) üyesi Bülent Arınç'a da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç kimsenin şahsi ifadelerinin, Cumhurbaşkanı, Hükümet ve AK Parti ile ilişkili hale getirilemeyeceğini vurguladı.

"Terör örgütleriyle Ankara'dan İstanbul'a omuz omuza, kol kola, el ele yürüyenlerle birlikte olmalarının mümkün olmadığının altını çizen Recep Tayyip Erdoğan, "Yasin Börü'lerin ölümüne sebep olanların, Kobani katliamının faillerinin, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamayacağını, Tayyip Erdoğan'ın ne dediğinin, nerede durduğunun, nereye gittiğinin belli olduğunu ve istikametinde en küçük bir sapma bulunmadığını" kaydetti.

Gezi Parkı olaylarının finansörlüğünü yapanlarla, (Osman) Kavala'larla hiçbir zaman bir arada olmadıklarının ve olamayacaklarının altını çizen Erdoğan, son günlerde kendileriyle asla ilgisi olmayan bazı bireysel açıklamalar (Bülent Arınç) ile AK Parti'nin reform gündemine dair vurgularının bir arada okunarak yeni bir fitne ateşinin yakılmaya çalışıldığını gördüklerini belirtti.

Bahçeli ve MHP camiasına teşekkür!

Cumhur İttifakı'nı oluştururken de samimi olduklarını, Cumhur İttifakı'nın güçlü ve büyük Türkiye'nin inşası mücadelesini, nice sınavları başarıyla geçip bugünlere geldiğini, tüm bu adımları da Cumhur İttifakı'nın çatısı altında yürüttüklerini ifade eden Türkiye Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz'dan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne kadar, Türkiye'nin ve Türk milletinin menfaatine olan her konuda yanlarında oldukları için MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye ve tüm MHP camiasına bir kez daha şükranlarımı sunduğunu, hep birlikte daha yapacak çok işlerinin bulunduğunu, hayata geçirilecek daha çok politikalarının olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, Avrupa Birliğine de çağrıda bulunarak, tam üyelikten mülteciler hususuna kadar Türkiye'ye verdikleri sözleri tutmalarını istedi. Erdoğan, birlikte daha verimli ve daha yakın iş birliği tesis etme çağrısında bulundu.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, üye sayılarının 11 milyon 200 bini aşarak Türk siyaset tarihinin en yüksek üye sayısı rakamına ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

Erdoğan'dan Ünal Çeviköz'e tepki

Joe Biden'dan "Türkiye'ye çok güçlü demokrasi vurgusu" yapmasını isteyen CHP'li Ünal Çeviköz'e de cevap veren Erdoğan, "Siz gidin heykellerinizle, karanlık pazarlıklarınızla, iç kavgalarınızla uğraşın. Düşün artık bu milletin yakasından" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'yi yabancı ülkelere şikayet eden (Ünal Çeviköz), dün söylediğini bugün yalanlayanların (Kemal Kılıçdaroğlu) sonlarının hüsran olacağını belirtti.

Yorumlar (0)