Ahmet Davutoğlu "Suriye" dedi!

Ahmet Davutoğlu, iktidara geldiklerinde Suriye Kürtleri ile yeniden gönül bağı kuracaklarını iddia etti.

SİYASET 22.11.2020, 15:53
Ahmet Davutoğlu "Suriye" dedi!

Dışişleri Bakanlığı dümeninin kontrolünün büyük ölçüde kendisinde olduğu dönemde büyük krizlere yol açan ve çok tartışılan Suriye politikası izleyen Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı sıfatıyla Bitlis'te yaptığı konuşmada "Suriye Kürtlerine" vaatlerde bulundu.

Ahmet Davutoğlu, Suriye Kürtlerinin kullanılmasını engelleyeceklerini ve yeniden Türkiye ile aralarında gönül bağı kurulacağını ileri sürdü.

Suriye Kürtlerinin hamisinin ne Fransa ne de Amerika olduğunu, ne zaman nasıl bir sıkıntıyla karşılaşırsa Suriye Kürtlerinin tek hamisinin Türkiye olduğunu söyleyen Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Suriye Kürtleri arasında yeniden gönül bağı kurmak, Suriye Kürtlerini bir taraftan terör örgütlerinin diğer taraftan Fransa, Amerika ya da Rusya'nın kullandığı bir kart konumundan kurtarmak zorunda olduklarını ifade etti.

Suriyeli Kürtleri "akraba" olarak tanımlayan Ahmet Davutoğlu, Suriye Kürtlerinin kaderlerini tarihin her döneminde Anadolu'ya bağlı kurduklarını belirterek, Gelecek Partisi'nin iktidarında Kürtler ile Türkmenler arasında fark gözetilmeyeceği teminatını verdi.

Yorumlar (0)