"Demirtaş'ın kitabını herkese tavsiye ederim; Kavala tutuksuz yargılanmalı"

Bülent Arınç, karantina döneminde Selahattin Demirtaş'ın 'Devran' isimli kitabını okuduğunu belirterek, izleyicilere de tavsiye etti. Arınç, Osman Kavala'nın tutukluluk halinin sona ermesi gerektiğini de belirtti.

GÜNDEM 19.11.2020, 22:02 19.11.2020, 22:11
"Demirtaş'ın kitabını herkese tavsiye ederim; Kavala tutuksuz yargılanmalı"

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, HaberTürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu 'Nedir Ne Değildir' programına misafir oldu.

Bülent Arınç'a hukuk alanında reform söylemleri kapsamında, hak ve özgürlükler konusu ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğu durumu soruldu.

"Selahattin Demirtaş'ın kitabını herkese öneriyorum"

Arınç, koronavirüs karantina döneminde Demirtaş'ın Devran isimli kitabını okuduğunu söyledi. Kitabı herkese okuması için tavsiye eden Bülent Arınç, konu hakkında yargıç ve mahkemeleri özgürlükçü düşünmeye davet etti.

Arınç, "Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey belirtmek istiyorum.  Demirtaş'ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var, adı 'Devran'. Ne olur onu alın ve okuyun. Ben bu karantina süreci içinde bu kitabı okudum. Bu kitabı okuduktan sonra sizler Selahattin Demirtaş hakkındaki düşüncelerinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmama üzerinden kafanızda birçok şey değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürt halkıdır. Kürt kardeşlerimizdir. 'Çözüm Süreci'nde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Demirtaş'ın da olabilir. Yargıçlar, mahkemeler özgürlükçü düşünsünler." dedi.

Gazeteci Deniz Zeyrek'in, "Sizce ülkede özgürlük var mı?" sorusu üzerine Bülent Arınç, hukukta yapılan hataları sıralıyarak, bir an önce giderilmesi gereken aksaklıkları açıkladı.

"Osman Kavala tutuksuz yargılanmalı"

Bu çözümsüzlüklerin başında Osman Kavala'nın tutukluluk halinin sürdüğünü söyleyen Arınç, Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu karara imza atan hakimlerin yanlış bir iş yaptığını da sözlerine ekleyen Bülent Arınç, açıklamaları sebebiyle sosyal medyada 'hukukta yapılacak reformların sinyalini veriyor' biçiminde yorumlandı.


 

Yorumlar (0)