AK Parti'den CHP'li Çeviköz'e sert tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ermeni yanlısı açıklamaları sebebiyle CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'e sert tepki gösterdi.

SİYASET 28.09.2020, 16:04
AK Parti'den CHP'li Çeviköz'e sert tepki!

Habertürk televizyonu yayınında, Ermeni bakanın iddiasını gerçek bilgi gibi aktararak, cümlesine "maalesef" diyerek başlayıp "12 Temmuz 2020 tarihinden sonra Türkiye'nin Azerbaycan'a silah yardımında bulunduğu, Suriye'den cihatçı grupları Azerbaycan'a taşıdığı" iftirası atan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'e AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sert tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'ün "Türkiye'den Azerbaycan'a 12 Temmuz'dan sonra yoğun biçimde silah yardımı yapıldığı ve Türkiye'nin cihatçı grupları Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor." şeklindeki iftirasını şiddetle kınadıklarını ifade etti.

CHP'li Ünal Çeviköz'ün bu açıklamasının Türkiye karşıtı ahlak dışı bir provokasyon olduğunun altını çizen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ermenistan'ın Dış İşleri Bakanı ve Moskova Büyükelçisi tarafından dile getirilen, İsrail gazeteleri tarafından yayınlanan bu yalanların maksadının belli olduğunu, CHP Sözcüsü Ünal Çeviköz'ün eş zamanlı olarak bu yalanları dillendirmesinin de manidar olduğunu kaydetti.

Ermenistan cephesinin bu tür yalanları Türkiye-Azerbaycan dayanışmasını engellemek için ürettiğini ancak Ermenistan'ın yalanlarını aynı cümlelerle CHP'den dinlediklerini, Ermeni-CHP ifadelerinin benzerliğinin utanç verici olduğunu söyleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye düşmanlarının ürettiği provokasyonların sürekli CHP tarafından sahiplenildiğine dikkat çekerek, "Asala tarafından şehit edilen meslektaşlarınızın aziz hatırasından hiç mi utanmadınız?" diye sordu.

Türkiye'nin Azerbaycan'la dayanışmasından CHP'nin neden rahatsızlık duyduğunu soran AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin pusulasının Azerbaycan'la sonuna kadar dayanışma olduğunu, CHP'nin pusulasını şaşırdığını ve mihengini kaybettiğini, Türkiye'nin ve dostlarının sevinmesine üzülüp, düşmanlarının sevincine ortak olduğunu dile getirdi.

CHP yönetiminin Ermenistan'a verdiği desteğin aziz Türk milleti tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğini vurgulayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP yönetiminin bu provokatif açıklamasının parti tabanındakilere de haksızlık olduğunu belirterek, CHP tabanının dünden bu tarafa Azerbaycan'a destek verdiğini hatırlattı ve Türkiye Azerbaycan konusunda tek yürekken sadece CHP yönetiminin aksi yönde olduğunu sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'ün Habertürk televizyon kanalındaki canlı yayında sarf ettiği sözler, sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuş, Twitter kullanıcıları Ünal Çeviköz'ün bir dönem Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği görevi yaptığını da hatırlatarak, dış ilişkiler bağlamında ülkenin nasıl bir cendereden geçtiğine dikkat çekmişti.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'ün skandal açıklamaları bununla da sınırlı değil. Türkiye Ünal Çeviköz'ü şu skandal sözlerinden ötürü de tanıyor:

- "Türkiye, Libya'da çizgiyi aştı" (17.01.2020)
- "Türkiye, Suriye'de meşru değil" (20.02.2020)
- "Türkiye derhâl S-400'lerden vazgeçmeli" (10.06.2020)
- "Türkiye, Doğu Akdeniz'i geriyor" (08.07.2020)
- "Türkiye Karabağ'a cihatçı gönderdi" (27.09.2020)

Yorumlar (0)