Altılı masadan ortak açıklama

Temel Karamollaoğlu'nun davetiyle buluşan altı muhalefet partisi liderinin ortak açıklamasında, "Hepimizin ortak cumhurbaşkanı adayı, hem 13'üncü cumhurbaşkanı hem de yalnızca bu masanın etrafında buluşan siyasi partilere oy verenlerin değil, tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacaktır." denildi.

SİYASET 21.08.2022, 21:56
Altılı masadan ortak açıklama

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun daveti üzerine, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde buluştuğu toplantı tamamlandı.

Toplantının akabinde gerçekleştirilen ortak yazılı açıklamada, altı partinin, toplumun her kesimini en geniş yelpazede temsil ettiği kaydedilerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılına yaraşır bir ülke inşa etmek ve yurttaşların bütün sorunlarına çözüm bulmak maksadıyla başlatılan 'Liderler Buluşmaları'nın ilk turunun, bugün Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki altıncı toplantıyla tamamlandığı belirtildi.

"Varlıklarını iktidarın varlığına adamış olan basın..."

Açıklamada, "Siyasette iş birliğini, centilmenliği, nezaketi ve istişareyi ilke olarak benimsemiş partilerin liderleri olarak; Türkiye'yi hızla felakete sürüklemekte olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin doğal neticelerine, yani ekonomide iflasa, dış ve iç siyasette itibarsızlaşmaya, kamu kurumlarındaki çürümeye, meydana gelen psikolojik ve sosyolojik çöküntüye bir dur demek için ilk defa 12 Şubat 2022'de buluşarak ortaya koyduğumuz kararlılığımızla halkımıza bir umut olduk." yorumunda bulunuldu.

Bahse konu tarihten sonra ülkemizde artık hiçbir şeyin bir daha eskisi gibi olmayacağının farkına varıldığı ve millet tarafından 'altılı masa' olarak isimlendirilen iş birliğinin, kararlılıkla bugünkü seviyeye geldiği ifade edilen açıklamada, "12 Şubat'tan çok daha umutlu ve kararlı olduğumuz bilinmelidir. Varlıklarını iktidarın varlığına adamış olan basının bütün siyaset çabalarına, iftiralarına, isnatlarına, hakaretlerine karşın halkımıza umut olmanın verdiği kuvvetle 28 Şubat 2022'de 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'ni kamuoyu ile paylaştık." denildi.

"Bizim adayımız 13'üncü cumhurbaşkanı olacak" 

Son toplantıdan beri kamuoyunun gündeminde olan mevcut ekonomik, dış ve iç siyasi gelişmelerin de değerlendirildiği belirtilen açıklamada, ortak problemlerin karşısında müşterek sorumlulukların ağırlığını herkesin omuzlarında açık bir şekilde hissettiği ve iş birliği kararlılığının da söz konusu sorumluluk bilinciyle devam ettirildiği bildirildi. 

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün itibarıyla seçim öncesi ve sonrası olmak üzere önümüzdeki bütün süreçlerde istişareye önem veren anlayışımızla yol yürümeyi sürdürme kararlılığında olduğumuzun altını bir defa daha çizmek isteriz. 

Türkiye'yi, hemen her alanda içine sürüklenmekte olduğu bu krizlerden düzlüğe çıkarana dek; iş birliğimiz ve mücadelemiz, ilke ve hedeflerimiz doğrultusunda sürecektir. 

Son zamanlarda partilerimize yönelik olarak artan şiddet ve baskı uygulamalarıyla mücadele kararlılığımız asla zayıflamayacaktır. Halkımızın bunca yıldır uğradığı düş kırıklıklarının da farkındayız. Tüm bunları gidermek üzere etkin politikalarla ve liyakatli kadrolarla halkımızın karşısına çıkacağız. 

Hepimizin ortak cumhurbaşkanı adayı, hem 13'üncü cumhurbaşkanı hem de yalnızca bu masanın etrafında buluşan siyasi partilere oy verenlerin değil, tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacaktır.

"Bir avuç rantiyeciye kaynak aktarımı duracak"

Toplumsal kutuplaşma sona erecek, toplumsal sulh hakim olacak. Nefret ve öfke dili yenilecek, saygı ve nezaket kazanacak. Hukuk ve demokrasi geri gelecek. Manevi tahribat ve ahlaki yozlaşmanın önüne set çekecek politikalar geliştirilecek. İltimas, torpil, rüşvet gidecek; liyakat, dürüstlük, adalet gelecek. 

Hayat pahalılığı ve israf son bulacak, üretim esas alınacak. Geniş halk kitlesinin fakirleşmesine sebep olan bir avuç rantiyeciye kaynak aktarımı duracak. Karamsarlığa kapılma vakti değildir. Çünkü Türkiye kazanacak, biz kazanacağız.

Milletin beraberliği, birliği ve özgürlüğünün önünde hiç kimsenin duramayacağını gösteren 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz. 

İş birliğimiz kararlılık ve inançla çok daha kuvvetli bir şekilde devam edecek. Sıradaki toplantımız 2 Ekim'de CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek."

Yorumlar (0)