Sigarayı bırakan polislere çeyrek altın ödülü

İstanbul Havalimanı'ndaki polislere 'Tütün Kullanımı Farkındalık Eğitimi' verilirken, sigarayı bırakan polislerin çeyrek altın ile ödüllendirileceği açıklandı.

SAĞLIK 26.11.2019, 14:04
Sigarayı bırakan polislere çeyrek altın ödülü

Yeşilay ile İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Tütün Kullanımı Farkındalık Eğitimi', İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşti. 

Uzman klinik psikolog Gizem Kahyaoğlu tarafından verilen eğitimde, emniyet mensuplarına sigaranın zararları ve sigarayı bırakma yöntemleri anlatıldı. Eğitimde, sigarayı bırakan polis memurları yaşadıkları tecrübeleri meslektaşlarıyla paylaştı.

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Deniz Engin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın talimatlarıyla polislere yönelik bu eğitimlere başladıklarını açıkladı.

Yeşilay'ın desteği ile 1200 polise bu eğitimi verdiklerini söyleyen Engin, bu tür eğitimleri tüm personele vermeyi hedeflediklerini, sigarayı gönüllü olarak bırakan polisleri ise çeyrek altın ile ödüllendireceklerini söyledi.

Eğitimlerde polislerden güzel geri dönüşler aldıklarını kaydeden uzman klinik psikolog Kahyaoğlu, "Zaten sigarayı bırakan polislerimizi ödüllendirme vaatleri de geldi. Biz de bildiğimiz kadarıyla ilk kez düzenlenen böyle bir projenin içinde yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)