Bakan Koca duyurmuştu: Hastanelerde yeni dönem yarın başlıyor

Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından detayları paylaşılan onaylı randevu sistemi yarın yürürlüğe girecek. Artık hastalar, randevu tarihinden bir gün önce onay vermeli veya gelemeyeceklerini bildirmek zorunda olacak. İşte detaylar...

SAĞLIK 12.05.2024, 18:31 12.05.2024, 18:38 Melina Ay
Bakan Koca duyurmuştu: Hastanelerde yeni dönem yarın başlıyor

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) bir düzenleme yapıldı ve randevu alıp gelmeyenleri hedef alan onaylı sistem yarın uygulanmaya başlayacak. Yeni düzenleme kapsamında, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar onay talep edilecek. Randevu onayı, internet üzerinden veya ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla dahil olmak üzere çeşitli kanallar aracılığıyla verilebilecek.

65 yaş üstü muaf

Onay verilmeyen randevular otomatik olarak iptal edilecek. İptal edilen randevu zamanları, hizmet bekleyen diğer hastalar için kullanılacak. Boşalan randevular öncelikle daha önce sisteme başvuran hastalara tahsis edilecek. Öte yandan, 65 yaş üstü kişiler ve kanser hastaları, onaylı randevu sisteminden muaf tutulacak.

Yeni dönem başlıyor

Fahrettin Koca, MHRS sisteminde yapılan değişikliğe ilişkin şu açıklamaları kaydetmişti:

“Sağlık yöneticileri ve yazılım mühendisleri olarak birlikte bir alt yapı kurduk. MHRS, telefon ve internet erişiminin olduğu her yerde yepyeni bir özellik kazanmış, modifiye olmuş durumda. Sistem artık şöyle işleyecek:

Ertesi gün randevusu olan her hastamız akşam saat 8'e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek.

Bu sisteme onaylı randevu sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de onaylı randevu dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı randevu dönemi hayırlı olsun. Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var. 65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları. Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerinden istisnadır.”

Yorumlar (0)