4 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon! 56 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa, Konya, Hatay ve Denizli illerinde gerçekleştirilen “Bozdoğan-38” operasyonunun detaylarını paylaştı. Yerlikaya, gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 56 şüphelinin yakalandığını belirtti.

GÜNDEM 14.05.2024, 17:55 15.05.2024, 18:16 Buse Önder
4 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon! 56 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bozdoğan-38" adı verilen operasyonlarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Soylu'nun verdiği bilgiye göre, DEAŞ Terör Örgütüne yönelik gerçekleştirilen bu operasyonlar neticesinde toplamda 56 şüpheli yakalandı.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için kararlılıkla çalışacaklarını vurgulayan Bakan Soylu, halkın duaları ve desteğiyle terörle mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Terör örgütüne destek veriyorlardı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar, Şanlıurfa, Konya, Hatay ve Denizli illerinde gerçekleştirildi. Şanlıurfa'da yapılan operasyonlarda, DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı oldukları tespit edilen 45 şüpheli gözaltına alındı.

Bu kişilerin, örgüte eleman kazandırdıkları, atış eğitimi ve örgütsel eğitimler verdikleri, lojistik destek sağladıkları ve maddi yardımlarda bulundukları belirlendi.

Hatay ve Denizli

Hatay'da ise DEAŞ ve EL KAİDE terör örgütleri içerisinde silahlı olarak faaliyet gösterdikleri ve suikast eğitimi aldıkları iddia edilen 10 şüpheli yakalandı.

Denizli'de ise DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle mal varlığı dondurulan, daha önceden terör suçlarından işlem yapılan ve çatışma bölgelerine para aktardığı tespit edilen 1 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlar sırasında çok miktarda döviz ile örgütsel doküman ve dijital materyallere el konuldu.

‘Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek’

Ali Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polisleri tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı. Terörle mücadelede kararlılıkla devam edileceği belirtilirken, operasyonların detayları üzerinde de titizlikle durulduğu bildirildi.

Yorumlar (0)