Hastane randevu sisteminde yeni dönem başladı! İşte merak edilenler…

Bugün hastanelerde başlayan 'onaylı randevu' dönemiyle birlikte, hastalar artık ertesi günkü randevularına saat 20.00'ye kadar onay vermek ya da gelemeyeceklerini bildirmek zorunda kalacak. Peki, sistem nasıl işleyecek? İptal edilen randevulara ne olacak? Sağlık Bakanlığı, merak edilen sorulara yanıt verdi. İşte detaylar...

SAĞLIK 13.05.2024, 10:38 Buse Önder
Hastane randevu sisteminde yeni dönem başladı! İşte merak edilenler…

Bugün itibariyle hastanelerde yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) başlatılan 'Onaylı Randevu Sistemi' ile artık randevu almak ve onaylamak daha kontrollü bir şekilde gerçekleşecek.

Yeni düzenlemeye göre, randevu alındıktan sonra, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar kişilerin randevularını onaylaması gerekecek. Onaylanmayan randevular otomatik olarak iptal edilecek.

Randevu onayı, www.mhrs.gov.tr internet sitesi veya ALO 182 çağrı merkezi üzerinden yapılacak.

Hastanelerde verim amaçlanıyor

Onaylı Randevu Sistemi, hastanelere ve hekimlere zamanı daha verimli kullanma imkanı sunacak, ayrıca randevuların iptal edilmesinin ardından boş kalan kapasitenin hizmet bekleyen hastalar için kullanılmasını sağlayacak.

Onaylı randevu sistemi nedir?

Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerde randevu süreçlerini daha etkin hale getirerek, iptal edilen randevuların boş kalan zamanlarının kullanılmasını sağlayan bir uygulamadır.

Randevu onayı zorunlu mu?

Randevu alındıktan sonra, randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00'ye kadar onay verilmesi gerekiyor. Onay, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya ALO 182 çağrı merkezi üzerinden yapılabilecek.

Onay verilen randevular iptal edilebilecek mi?

Randevu tarihinden bir gün önce, saat 20.00'ye kadar randevu iptali yapılabilecek.

Onaylanmayan randevular nasıl iptal edilecek?

Onaylanmayan randevular, son onay tarihine kadar iptal edilecek.

Randevuya gidilmemesi durumunda kısıtlama olacak mı?

Onaylanan randevuya gidilmemesi durumunda, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alınması kısıtlanacak. Ancak sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alınabilecek.

Onaylanmayan veya iptal edilmeyen randevular ne olacak?

Onaylanmayan veya iptal edilmeyen randevular, bir gün öncesinden itibaren otomatik olarak iptal edilecek, böylece kişiler tekrar randevu alabilecek veya sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabilecek.

Onay zorunluluğu hangi randevular için geçerli?

Üç gün ve daha sonraki randevular için onay zorunlu olacak, ancak muayene tarihinden önceki iki gün içinde alınan randevular otomatik olarak onaylanacak.

Onaylı randevu sisteminden muaf olanlar kimler?

65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları onaylı randevu sisteminden muaf tutulacak.

Uygulama ne zaman başlıyor?

Onaylı Randevu Sistemi, 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren alınacak randevular için geçerli olacak.

Boş kalan kapasite nasıl kullanılacak?

Boş kalan randevular, randevu alamayan hastalar için kullanılacak.

Yorumlar (0)