Prof. Dr. Özkan: İlk dozda sadece başım ağrıdı!

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Çin'den ithal edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının ilk dozundan sonra bir gün boyunca başının ağrıdığını söyledi. 

SAĞLIK 08.12.2020, 14:35
Prof. Dr. Özkan: İlk dozda sadece başım ağrıdı!

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Çin'den ithal edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının denemelerine gönüllü olarak katılım gösterdi. 

Prof. Dr. Özkan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) önüne geçebilmek için aşının tek umut olduğuna dikkat çekti.

Bütün dünyanın yeni tip koronavirüsten (Covid-19) kurtulmasını dileyen Prof. Dr. Özkan, bu konuda yürütülen aşı çalışmalarının kritik bir önem arz ettiğini söyledi. 

"Aşının etkileri henüz bilinmiyor"

Prof. Dr. Özkan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının fayda getirmesini temenni ederek, söz konusu aşının yaratacağı etkilerin henüz bilinmediğini kaydetti.

Yerli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının da kısa süre içerisinde piyasaya sürülmesini ve etkili olmasını dileyen Prof. Dr. Özkan, Türk aşılarının da rekabete dâhil olmasını diledi.

"Çin'den ithal edilen aşının denemelerine katıldım"

Prof. Dr. Özkan, insanların rahatlayabilmesi için yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşıların önemli olduğuna dikkat çekti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünyanı etkilediğini belirten Prof. Dr. Özkan, Çin'den ithal edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının denemelerine kendisinin de katılım gösterdiğini söyledi.

"Bir gün boyunca başım ağrıdı"

Prof. Dr. Özkan, ilk dozun ardından bir gün boyunca başının ağrıdığını kaydederek, ikinci dozun ardından önemli bir yan etkiyle karşılaşmadığını ifade etti.

Baş ağrısının psikolojik sebeplerden veya aşıdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını henüz bilmediklerini aktaran Prof. Dr. Özkan, Faz-3 aşaması olduğu için kurallarına uyulması gerektiğini söyledi. 

Prof. Dr. Özkan, sonuçları merak içerisinde beklediğine dikkat çekti.

"İlaç geliştirilemedi, tek umut aşı"

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı bir ilaç geliştirilemediğini hatırlatan Prof. Dr. Özkan, dolayısıyla aşının tek umut olduğunu ve bu konudaki çalışmaların ciddi derecede önem arz ettiğini belirtti. 

"Aşı geliştirme süreçleri çok hızlı ilerleyemiyor"

Prof. Dr. Özkan, aşı geliştirme süreçlerinin çok hızlı bir şekilde ilerleyemediğini vurgulayarak, aşıların güvenilir ve etkili olduklarının mutlaka ispatlanması gerektiğini kaydetti.

Yerli aşı çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Prof. Dr. Özkan, bu konuda müjdeli haberler gelmesini diledi.

Yorumlar (0)