Termessos Antik Kenti, dikkatleri üzerine çekiyor!

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde bulunan Termessos Antik Kenti, tarihi dokusuyla pandemi sürecinde de de yoğun bir ilgi gördü.

SEYAHAT 08.12.2020, 15:08 09.12.2020, 18:04
Termessos Antik Kenti, dikkatleri üzerine çekiyor!

Antalya şehir merkezine yaklaşık 26 kilometre uzaklıkta bulunan Termessos Antik Kenti, buram buran tarih kokan mekanlarıyla dikkatleri çekiyor. Antik kentte bulunan nekropol alanları, antik tiyatro tarihi, kamu yapısı, endemik bitkilerle dolu yabani hayat ilgi görüyor.


Termessos Antik Kenti’nin tarih sahnesinde yer alması ise, M.Ö. 336-323 yılları arasında Makedonya kralı olarak yaşamış olan Büyük İskender’in bu kenti çok istemesiyle gerçekleşiyor. İ.Ö.333 yılında kenti kuşatmak için hazırlanan Büyük İskender, Termesosluların güçlü bir savunma yapması sonucunda kenti alamamıştır. Antalya-Korkuteli karayolunun 24. kilometresinin hemen ardından sola tırmanan özel yolla gidilebilen Antik kente, Güllük Dağı yamacında ulaşılabiliyor. 
 


 

Turistler, Termessos Antik Kenti’ne hayran kalıyor


Dev sütunları, kaya mezarları, lahitleri ile bir görkeme sahip olan Termessos Antik Kenti; kartal yuvası tadında bir konuma sahip olması ve doğayla iç içe oluşuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Antik kentin gezimi sırasında, Antalya’ya da kuş bakışı bir manzarayla bakılabiliyor.
 



Yerli ve yabancı turistlerin de bol ilgi gösterdiği kent, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde de yerini alıyor. Özellikle Rus turistlerden tam not alan Antik kent, Antalya haklı tarafından da bolca ziyaret ediliyor. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün paylaştığı verilerine göre; Ekim 2020’de 5 bin 251 kişi tarafından ziyaret edilen Termessos Antik Kenti, Ocak 2020’de 31 Ekim'e kadar 21 bin 253 kişi tarafından ziyaret akınına uğradı.
 

Yorumlar (0)