İşte migrene karşı doğal ilaçlar

Baş ağrısı şeklinde ifade edilen migren hastalığı, erkeklere kıyasla kadınlarda daha fazla görülüyor. Peki, migrene karşı doğal besinler nelerdir?

SAĞLIK 02.12.2019, 10:45
İşte migrene karşı doğal ilaçlar

Çalışmalar, migren ve yiyecekler arasında birçok bağlantı olduğunu gösteriyor. Bazı yiyecekler migrene sebep olabiliyorken bazı besinler ise migreni önleyebilir hatta tedavi edebilir.

Tıbbi önlemlerin yanında, migren ağrılarını hafifletecek besinler de var.

İşte migrene karşı doğal ilaçlar

İncir

İncir, iltihabı azaltmada ve baş ağrılarını uzak tutmada yardımcı olan potasyum içermektedir.

Avokado

Migrenle savaşmak için birebir besin olan avokado, lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar açısından zengindir ve şiddetli baş ağrılarını giderir.

Somon

Tam olarak omega-3 yağ asitleri ve vitamin B-2 içeren somon, sık baş ağrıları geçirenler için mucizevi besinlerin arasındadır. Genel olarak migrenlerle savaşmaya yardımcı olan somon, ayrıca iltihabı azaltır.

Tatlı patates

Sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda migrenle de mücadele etmenize yardımcı olan tatlı patates, C vitamini bakımından zengindir. Ayrıca, B1 vitamini ve potasyum içerir. 

Havuç ve salatalık

Migrenin en büyük nedenlerinden biri az su tüketimidir. Karpuz, havuç, salatalık ve kereviz gibi yiyecekleri tüketmek vücuttaki su ihtiyacını karşılar. 

Kinoa ve lahana

Kinoa ve lahana da migrenin önlenmesinde yardımcı olur. Riboflavin, magnezyum ve demir içeren kinoa, migrenleri uzak tutarken, lahana omega-3 ve lif içerir ve migrene karşı en iyi savunma mekanizması geliştirir.

Yoğurt

Yapılan araştırmalara göre, B vitamininin bir parçası olan riboflavin, yoğurtta büyük miktarda bulunur ve migrene karşı oldukça etkilidir. Sık sık migren ataklarınızdan muzdarip iseniz günlük diyetinize yoğurt ekleyebilirsiniz.

Limon suyu

Yüksek miktarda C vitamini içeren limon suyunun sağlığa faydaları bilinmektedir. Bunlardan biri de migreni ortadan kaldırmasıdır. Ne zaman başınız ağrıyorsa, limon suyunu bir bardak suyla karıştırın, 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve için. Bu içecek oluşacak iltihabı ortadan kaldıracaktır.

Yorumlar (0)