Manisa'da fabrika açmaktan vazgeçilmişti! CEO'dan Türkiye itirafı

Almanya'nın otomobil firması Volkswagen, koronavirüs pandemisinde yaşanan ekonomik zorluklar ve siyasi nedenlerle Türkiye'deki fabrikayı açmaktan vazgeçtiğini söylemişti. Firmanın CEO'sundan alınan bu karardan pişman olunduğuna ilişkin bir itiraf geldi.

OTOMOTİV 04.12.2020, 22:54 05.12.2020, 01:11
Manisa'da fabrika açmaktan vazgeçilmişti! CEO'dan Türkiye itirafı

Alman otomobil firması Volkswagen'in üst yöneticisi Herbert Diess, Türkiye'de yapılması planlanan fabrika projesinden vazgeçme nedenlerinden bir tanesinin siyasi sebeplerden kaynaklandığını ilk kez itiraf etti.

Alman ekonomi dergisine konuşan Diess, firmanın iş konseyinin siyasi sebeplerden ötürü Türkiye'de fabrika kurulmasına karşı olduğunu kaydetti.

"Türkiye jeo-stratejik bir öneme sahip"

Diess, iş konseyinin desteği bulunmadan fabrika kurma projesinin yönetim kurulunda kabul ettiremeyeceklerini söyleyerek bu karardan üzüntü duyduğunu ifade etti ve, "Orada fabrika açılması taraftarıydım ve hala da öyleyim, Türkiye'de yeni bir fabrika açabilirdik ve koşulların düzelmesine katkımız olabilirdi orada. Jeo-stratejik olarak zaten Avrupa'nın vazgeçebileceği bir ülke değil Türkiye." şeklinde konuştu.

Alman yönetici, "Ben Alman hükümeti ve Avrupa Birliği ile Türkiye söz konusu olduğunda farklı düşünüyorum. Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne entegre ederek, ülkede gücümüzü arttırmaya ilişkin daha iyi şeyler yapabilirdik." dedi.

Volkswagen, temmuz ayında Manisa'ya kurulması düşünülen fabrika projesinden vazgeçtiğini kaydetmişti.

2020'nin sonunda yapımına başlanması planlanan fabrikanın 2022 yılında üretime geçmesi bekleniyordu.

Yorumlar (0)