İngiliz Kraliyeti’nden Harry ve Meghan’a yeni çağrı: “Unvanlarınızı bırakın!” 

İngiliz Kraliyet Ailesi, Amerika’ya taşınan Pres Harry ve oyuncu eşi Meghan Markle’ unvanlarını bırakmaları konusunda çağrıda bulundu. İngiltere tarafından gelen bu istek karşısında Amerika tarafının ne tepki vereceği merak konusu. 

MAGAZİN 17.05.2021, 14:27 18.05.2021, 14:16
İngiliz Kraliyeti’nden Harry ve Meghan’a yeni çağrı: “Unvanlarınızı bırakın!” 

İngiltere’deki “ultra lüks” kraliyet hayatlarından koparak Amerika’ya taşınan, kendilerine milyon dolarlık ev alarak lüks hayatlarına Amerika’da da devam ettiren Prens Harry ve eşi Meghan Markle için İngiltere Kraliyeti’nden uyarı niteliğinde bir çağrı geldi.

Saray yetkilileri, Harry ve Meghan’ın unvanlarını bırakmaları için çağrıda bulundu. Çiftin bu çağrıya uyması takdirde bundan sonraki hayatlarında hem ikisi hem de çocukları yalnızca kişilikleri ile ön plana çıkabilecek.



Bu çağrı neden yapıldı?

Harry ve Meghani Amerika’ya taşındıktan sonra uzun süre İngiliz Kraliyeti’nden kimseyle konuşmamış hatta özellikle Kraliçe Elizabeth ve Prens William ile aralarının bozuk olduğu söylenmişti. Uzun süre İngiltere’ye gitmeyen çift, sonunda dedikodular hakkında sessizliklerini bozarak Amerikalı sunucu ve şarkıcı Oprah’a röportaj vermişlerdi.

Röportaj esnasında Kraliyet Ailesi’nin Meghan’a davranışlarından, siyahi kökenli olduğu için dışlanmasından, oyunculuktan geldiği için Harry ile evlenmesinin kabul edilmediğinden ve daha pek çok psikolojik baskıdan bahsedilmişti. Bu röportaj, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından izlenmiş ve sonrasında Meghan’a hak verenler, Kraliyet Ailesi’ne karşı sosyal medyada söylemlerde bulunmuşlardı.



Röportaj sonrasında ise Kraliyet Ailesi’nden bazı kişiler, konuşulanlardan rahatsız olduklarını belirtmişti.

Oprah röportajından birkaç ay sonra Prens Harry’nın yayınladığı ve “Kraliyet ailesi mensubu olmanın kısıtlamalara maruz kalmak durumunu getirmesi” hakkında olan podcast (ses kaydı) ise İngiltere tarafının daha da bilenmesine sebep olmuştu. Röportaja sinirlenen kişiler, podcast sonrasında ise “Sussex Dükü ve Düşesi unvanlarınızdan vazgeçin” çağrısında bulundu. 

Yorumlar (0)