Meghan-Harry çifti kraliyete resmen veda etti!

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, bugün itibarıyla kraliyet görevlerini resmen sonlandırdı. 

MAGAZİN 31.03.2020, 09:22
Meghan-Harry çifti kraliyete resmen veda etti!

İngiltere'de Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, kraliyet ailesinin "üst düzey" üyeliğini bırakacaklarını duyurmuştu. Kraliyet çifti, zamanlarını hem Kuzey Amerika'da hem de İngiltere'de geçireceklerini, aynı zamanda ekonomik bağımsızlıklarını kazanmak için çaba göstereceklerini açıklamıştı.

Bugün itibarıyla resmen kraliyetten ayrılan kraliyet çifti, "SussexRoyal" isimli Instagram hesaplarından kraliyet unvanı ile son paylaşımlarında bulunarak veda etti. 

Sussex çifti, söz konusu paylaşımlarında, "Hepimizin hissedebileceği gibi, şu anda dünya olağanüstü derecede kırılgan dönemden geçiyor. Yine de her insanın - şimdi dünyada görüldüğü gibi, ailelerimizde, toplumlarımızda ve ön sırada bulunanlarda - bir fark yaratma potansiyeline ve fırsatına sahip olduğundan eminiz. Birlikte bu umudu gerçeğe dönüştürmek için birbirimizi yükseltebiliriz." ifadelerini kullandı. 

"Bizi burada görmeseniz de çalışmamız devam ediyor"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ortaya çıkan birçok sorun için çözüm bulmanın önem arz ettiğini kaydeden çift, "Hepimiz bu küresel değişimde ve alışkanlıkların değişmesinde oynayacağımız rolü bulduğumuzda, bu yeni evreye nasıl en iyi katkıyı sağlayabileceğimizi anlamaya odaklanıyoruz. Bizi burada görmeseniz de çalışmamız devam ediyor." mesajını paylaştı. 

"Sizinle yeniden bağlantı kurmayı dört gözle bekliyoruz"

Çift, "Yakında sizinle yeniden bağlantı kurmayı dört gözle bekliyoruz. Harikaydınız! O zamana kadar lütfen kendinize ve birbirinize iyi bakın." ifadelerine yer verdi. 

Trump: Koruma hizmetiniz hükümet tarafından ödenmeyecek

İngiltere’nin ardından Kanada'da yeni bir hayata adım atan çift, bir süre önce Los Angeles’ta bulunan büyük bir eve taşınmıştı.

Bunun üzerine ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Krallığı terk eden Harry ve Meghan'ın Kanada'da kalıcı olarak ikamet edecekleri bildirilmişti. Şimdi Kanada'yı ABD için terk etmişler. Ancak, Amerika onların güvenlik masraflarını ödemeyecek. Onlar ödemek zorunda!" ifadelerini kullanmıştı. 

Kraliyet çiftinin sözcüsü ise Trump'ın ifadelerine karşılık, "Sussex Dükü ve Düşesi’nin ABD hükümetinden güvenlik kaynakları talep etme planı yoktur. Özel olarak finanse edilen güvenlik düzenlemeleri yapılmıştır." açıklamasını yapmıştı. 

Yorumlar (0)