Prens Harry ve Meghan'dan Kraliyet ailesinin iç yüzüne ilişkin çarpıcı açıklamalar

Prens Harry ve Meghan Markle, merakla beklenen röportajı sonunda yayınlandı ve yayınlandığı.  Programda kraliyet ailesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Prens Harry ve Markle’nın, oğulları Archie'ye 'ten renginin koyu olacağı' endişesi ile prens unvanı verilmediği, ayrılık ve intihar kararı açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

DÜNYA 08.03.2021, 16:08 08.03.2021, 18:39 Hanife
Prens Harry ve Meghan'dan Kraliyet ailesinin iç yüzüne ilişkin çarpıcı açıklamalar

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Meghan Markle, Amerikalı ünlü sunucu Oprah Winfrey'in şovuna konuk oldu.

Burada kraliyet ailesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan çift, kraliyet ailesini ırkçılıkla suçladı.

Beyaz bir baba ve siyahi bir annenin kızı olan Meghan Markle, programda oğluna hamilelik sürecine ilişkin açıklamasında, hamileyken, bebeğinin prens ya da prenses olmasını istemediklerini, oğullarına güvenlik tanınmayacağını söylediklerini belirterek, “Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı" dedi.

Bu soruları kimin gündeme getirdiğini açıklamayan Markle, konuya ilişkin kendisinin de susturulduğunu vurguladı.

“Kate beni ağlattı"

Düğünden önce Cambridge Düşesi Kate Middleton'ı ağlattığına dair gazetelerde çıkan haberleri yalanlayan Markle, aslında bunun tam tersi olduğunu, düğünden birkaç gün önce Kate’nin bir şeye üzüldüğünü ve kendisini ağlattığını söyledi.

"İntiharı düşündüm"

Kraliyet ailesi içinde aşırı mutsuz olduğunu ve intihar etmeyi düşündüğünü belirten Markle, "Artık yaşamak istemiyordum" ifadesine yer verdi.

Ocak 2019'da Windsor Kalesi'nin arazisindeki evlerinde intihar düşünceleri olduğunu söyleyen Sussex Düşesi,  'yalnız bırakılamayacağını' ve kocasının onu 'sarıl sarmaladığını' belirtti. Markle, ayrıca 5 aylık hamile olduğu zamanda sarayın kendisine yardım etmeyi reddettiğini de belirtti.

"Ölümüm herkes için daha iyiydi"

'Herkes için daha iyi' olduğuna inanarak hayatına son vermeyi düşündüğünü anlatan Meghan, artık hayatta olmak istemediğini, bunu kimseye söylemezse hayatını sonlandırabileceğini bildiğini belirterek ,“Ve bu çok açık, gerçek ve ürkütücü sabit bir düşünceydi. Harry'nin beni nasıl kucakladığını hatırlıyorum. 'Daha önce hiç böyle hissetmedim ve yardım almam için bir yere gitmem gerek' dedim. Bana bunu yapamayacağım, bunun kraliyet kurumu için iyi olmayacağı söylendi." diye konuştu.

"Telefonlarımı açmıyorlar"

Prens Harry ise yaptığı açıklamada kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılmasında aile içindeki "anlayışsızlığın" etkili olduğunu belirterek, annesi Prenses Diana'nın 1997'deki ölümünü hatırlattı ve tarihin tekerrür etmesinden korktuğunu söyledi.

Ayrıca Harry,  Babaannesi Kraliçe Elizabeth ile bugüne kadar 3 kez telefonda konuştuğunu, babası ile ise iki kez konuştuktan sonra telefonlarına cevap vermemeye başladığını dile getirdi.

İkinci bebek kız olacak

Kraliyet geleneklerine göre, kraliyet bebekleri doğmadan önce cinsiyetleri kamuoyuyla paylaşılmıyor. Ancak Harry, ikinci çocuklarının cinsiyetini ilk kez duyurarak, "İlk bebeğimiz erkekti, şimdi de bir kızımız olacak" açıklamasında bulundu.



Kraliyet hayatını Covid-19 izolasyonuna benzetti

Oprah Winfrey'e verdikleri iki saatlik röportajda, Meghan Markle, kraliyetten ayrılmayı, Mayıs 2018 yılındaki düğünlerinden altı ay sonra planladıklarını belirterek, Kensington Sarayı'ndaki hayatın, bugün dünyadaki Covid-19 izolasyonu gibi olduğunu söyledi.

Prens Harry, ağabeyi Prens William ile aralarının bozulmasına ilişkin yaptığı açıklamada ise, William'ı çok sevdiğini, kardeşi olduğunu, aynı yollardan geçtiklerini ancak şimdi farklı yollarda olduklarını belirtti.

Ailesinin tam anlamıyla kendisiyle maddi ilişiğini kestiğini, aile üyelerinin eşi Meghan’ın oyunculuğu sürdürmesi gerektiğini, sebep olarak ise kendilerine ödeyecek kadar para olmadığını söylediklerini belirten Harry, daha evlenmeden önce bunun gerçekten zor olacağına dair bazı bariz işaretler olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)