Buckingham Sarayı'ndan 'ırk sorunu' açıklaması

İngiltere Kraliyet Ailesi, Meghan Markle ve Prens Harry'nin röportajında geçen 'ırk sorunu' hususunu en kısa sürede ele alacağını duyurdu.

DÜNYA 09.03.2021, 23:06 10.03.2021, 12:59
Buckingham Sarayı'ndan 'ırk sorunu' açıklaması

İngiliz Kraliyet görevlerinden ayrılan Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın, saray hayatındaki ve görevlerindeki negatif tecrübelerini anlattığı röportajın akabinde Buckingham Sarayı, çiftin 'ırk sorunu' açıklamalarının kraliyet ailesince özel olarak ele alınacağını açıkladı. 



"Onları her daim seveceğiz"

Buckingham Sarayı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "Son birkaç senenin Harry ve Meghan için ne kadar zor şartlar altında geçtiğini öğrenmek tüm aileyi üzdü. İddia edilen sorunlar, bilhassa ırk ile ilgili hususlar endişe vericidir. Bazı anılar değişiklik sergilese de, bunlar çok ciddiye alınır ve aile tarafından özel olarak masaya yatırılacaktır." ifadeleri kullanıldı. Söz konusu açıklamada, "Harry, Meghan ve Archie, her daim çok sevilen aile mensupları olacaklar." denildi.



"İntihar etmeyi düşündüm"

Geçtiğimiz pazar günü ABD'li program sunucusu Oprah Winfrey ile yayımlanan röportajda şok edici açıklamalar yapan Prens Harry ve Markle, evlatlarının prens unvanı alamadığını ve Saray'da ırk problemleri yaşandığını dile getirmişti. Ailenin ilk melez mensubu olan Markle, Kraliyet Ailesi'nin bir mensubu tarafından evlatları Archie'nin cildinin 'ne kadar koyu' olabileceğinden kuşku duyduklarını söylediğini belirtmişti. Markle ayrıca, Saray'da kısıtlandığını, sessiz bir şekilde durmasının istendiğini ve intihar etmek istediğini itiraf etmişti. Prens Harry ise, görevinden ayrıldıktan sonra Saray tarafından maddi ve manevi yardımların kesildiğini dile getirmişti.

Yorumlar (0)