7 yıl sonra bir ilk! Özel’den Bahçeli’ye ziyaret: "Görüşme olumlu geçti"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Meclis'teki odasında ziyaret etti. Bahçeli-Özel görüşmesi 45 dakika sürdü. Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamasını CHP meclis toplantısında değerlendirmeyi tercih eden Özgür Özel, olumlu ve verimli geçen bir görüşme olduğunu belirterek, "CHP'nin burada ana muhalefet partisi olduğunu, ancak yurt dışında Türkiye partisi olduğunun altını bir kere daha çizdim. Kendilerinin pek çok husustaki olumlu katkıları ve elbette farklı düşündüğü konuları dikkatle dinledik, not aldık.” dedi.

SİYASET 07.05.2024, 12:00 07.05.2024, 16:07 Buse Önder
7 yıl sonra bir ilk! Özel’den Bahçeli’ye ziyaret: "Görüşme olumlu geçti"

Bugün Ankara'da önemli bir buluşma gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) TBMM Grubu'nu ziyaret ederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü ancak sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. Görüşme talebinin ise Özel'den geldiği belirtildi.

İki liderin, ekonomi, emekli maaşları, yeni anayasa tartışmaları ve dış politika gibi konuları ele aldığı tahmin ediliyor.

7 yıl sonra ilk gerçekleşti

Özel'in Bahçeli'ye gerçekleştirdiği ziyaret, 7 yıl aradan sonra gerçekleşti. En son Ocak 2017'de eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'yi Meclis'te ziyaret etmişti ve o dönem CHP grup başkanvekili olan Özgür Özel de bu görüşmeye katılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü

Son zamanlarda Ankara, kritik görüşmelere ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz hafta perşembe günü, Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti. Erdoğan'ın da CHP'ye iade-i ziyarette bulunacağı açıklanmıştı.

Kılıçdaroğlu Özel görüşmelerinden memnun değil

Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Hiç kimsenin saraya meşruiyet kazandırma hakkı yoktur" şeklindeki sözlerini içeren bir yazı yayımlaması ise CHP içinde genel olarak şaşırtıcı bulunmamıştı.

CHP'li bir kaynak, "Kemal Bey'in, Özel'in Cumhurbaşkanı ile görüşmesinden memnun olduğunu düşünmüyorum" şeklinde yorumda bulunurken, Kılıçdaroğlu'nun tavsiye ve önerilerini Özel'e daha önce sözlü olarak ilettiğini belirtti.

Manisa’ya gidecek

Grup toplantısında hem görüşmeyi hemde gündemi değerlendiren Özel'in hafta boyunca il ziyaretlerinde bulunacağı ve hafta sonunda Manisa'da olacağı öngörülüyor.

Özel’den Erdoğan ve Bahçeli Açıklaması

Özgür Özel, Devlet Bahçeli görüşme sonrası görüşmeye ilişkin açıklamasını CHP meclis toplantısında yapmayı tercih etti. Bunun sebebinide açıklayan Özel, Bahçeli’nin kendisine ‘açıklama yapabilirsiniz' dediğini ancak Bahçeli’yi orada ayakta bekleterek açıklama yapmayı doğru bulmadığı için değerlendirmesini mecliste yapmayı tercih ettiğini söyledi.

Siyasette istikameti milletin belirlediğinin altını çizen Özel, “Sandıktan çıkan mesajı okuyanlar kazanır, sandıkla inatlaşanlar kaybederler. Biz siyasette yeni bir yol açtık. Ortak doğrularımızı sürdürerek, hatalarımızdan ders alarak, değişim dönüşüm talebini görerek büyük bir mücadele verdik. Bu yolculuğun ilk durağında; CHP'yi birinci parti yaptık.

Bizi bugüne taşıyan yoldan sapmadan, Türkiye'nin bütün demokratlarını kucaklayarak yolumuza devam ediyoruz. Seçimden sonra asla şımarmadan, kimseye yüksekten bakmadan ilerliyoruz. Tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüştük, görüşüyoruz.” İfadelerine yer verdi.

‘Her Hususu Paylaşacak Değilim’

Özel, Bahçeli görüşmesini dair açıklama yaparken ‘gizli saklı ne konuştunuz' eleştirilerine de cevap vererek şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Bahçeli'ye ve MHP'nin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Kendisiyle gayet olumlu ve verimli geçen bir görüşme geçirdik. Geçmiş tecrübelerinden yaptığı kıymetli aktarımlar için kendisine teşekkür ediyorum.

Yapılan görüşmelerden sonra eğer ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabilecekleri ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir.

Erdoğan görüşmesinde 'Efendim gizli saklı ne konuştunuz'.

Görüşmede bir büyükelçinin devlet geleneklerine uygun tutulmuş notları partinin arşivine girmiştir. Kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla bütün bilgiler MYK ve partimizle paylaşılmıştır. Ancak biz neler söylediğimizi söyledikten sonra ne cevap aldığımızı söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek, onu izlemek bizim pozisyonumuzdur.

Bugün Sayın Bahçeli ile yaptığımız görüşmeden sonra bana 'açıklama yapabilirsiniz' dediği halde ben onu orada ayakta bekleterek açıklama yapmayı doğru bulmadım.”

“Konuşulan her hususu bu kürsüden paylaşacak değilim” diyen Özel, Devlet Bahçeli'yle yaptığı görüşmede seçim sonuçlarını samimiyetle değerlendirdiklerini, Bahçeli’nin tebriklerini kabul ettiğini bilgisini paylaştı.

‘Yurt Dışında Türkiye Partisiyiz’

Ayrıca görüşmede; dış politikada, Filistin ve Kıbrıs konuları başta olmak üzere karşılıklı olarak ‘hangi gözle gördüklerini’ bilgisini paylaştıklarını belirten Özel, “CHP'nin burada ana muhalefet partisi olduğunu, ancak yurt dışında Türkiye partisi olduğunun altını bir kere daha çizdim.” Dedi

‘Olumlu Katkıları Not Aldık’

Özel görüşmede, 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmenin imkansızlığını ve asgari ücrete temmuzda zam yapılmamasının yaratacağı sıkıntı konusunda da karşılıklı görüşlerini ifade ettiklerini bunu yanında kademeli emeklilik, atanmayan öğretmenler, ‘staj mağdurları’, uzman çavuşların sorunlarına kadar pek çok konuda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Özel, “Kendilerinin pek çok husustaki olumlu katkıları ve elbette farklı düşündüğü konuları dikkatle dinledik, not aldık.” İfadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)