6 ilde "Mahzen-35" operasyonları: 46 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-35" operasyonlarında 6 organize suç örgütünün çökertildiğini ve bunlardan 46 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

GÜNDEM 30.04.2024, 13:03 01.05.2024, 18:34 Buse Önder
6 ilde "Mahzen-35" operasyonları: 46 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, son operasyonlar kapsamında Antalya'da Engin Tatar, Balıkesir'de Mehmet Canbaz, Gaziantep'te Eyyüp Doğruer, Konya'da Recep Örnek, Mersin'de Okday Gün ve Uşak'ta Erkan Saltık'ın başını çektiği 6 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti.

Aralarında elebaşlarının da bulunduğu 46 şüphelinin yakalandığını dile getiren Bakan Yerlikaya, "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Operasyonların, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Konya, Mersin ve Uşak İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Tefecilik yapıyorlardı

Şüphelilerin, kumar faaliyetleri kapsamında borç adı altında para verip yüksek faizle geri talep ettikleri, ödeyemeyen kişilere silahlı saldırı düzenledikleri ve tefecilik faaliyetleriyle yüksek faizle borçlandırdıkları, iş yerleri ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri tespit edildi.

Öte yandan, diğer suç gruplarıyla rekabet ve alan kavgası içerisinde oldukları belirlenen şüphelilerin, kumar oynatılan yerlere silahlı saldırı düzenledikleri ve ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira artışı ve kiralanan evin boşaltılması konularında baskı, cebir ve şiddet uygulayarak haksız kazanç elde ettikleri saptandı.

Ele geçirilen silah ve paralara el kondu

Ayrıca, şüphelilerin kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularında müdahil oldukları, sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları ve işletmelerde zorla el koymak istedikleri iş yerlerinde kavga çıkartarak baskı uyguladıkları belirlendi.

Operasyonlar neticesinde 30 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, otomatik silah, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve suçtan elde edilen paraya el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların amacının suçla mücadele olduğunu ve bu kapsamda yasal işlem yapılacağını belirtti.

Yorumlar (0)