Kripto paralarda sert düşüş: Fed faiz düşürecek mi?

Faiz kararı öncesi kripto para piyasalarında satışlar hız kazandı. Bitcoin, yüzde 4'ün üzerinde bir düşüşle 62 bin doların altına geriledi. Ethereum ise 3 bin dolar bandında işlem görmeye başladı. Bu düşüşlerle birlikte Fed kararı da merak konusu oldu. Peki, faiz düşecek mi? İşte detaylar…

EKONOMİ 30.04.2024, 19:09 Şeyda Gül
Kripto paralarda sert düşüş: Fed faiz düşürecek mi?

Küresel piyasalarda yarın açıklanacak olan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesi riskli varlıklarda sert satışlar yaşandı. Bu gelişmelerin etkisiyle kripto piyasasının en büyük varlığı Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 4'ün üzerinde bir düşüşle 60 bin 700 dolara kadar geriledi.

En büyük ikinci varlık olan Ethereum ise yüzde 6'dan fazla bir değer kaybıyla 3 bin doların altına geriledi.

Satış baskısını artırıyor

Bitcoin, saat 16.25 itibarıyla 61 bin 125 dolar civarında işlem görürken, Ethereum ise aynı dakikalarda 3 bin doların biraz üzerinde alıcı buldu.

Analistler, Fed'in ertelenen faiz indirimi beklentilerinin piyasalarda satış baskısını artırdığını belirtti.

Faiz beklentileri Eylül ayına ertelendi

Fed'in faiz kararı öncesi gelen ekonomik veriler, faiz beklentilerini erteledi. Başlangıçta yılın başında yüzde 85 olasılıkla mart ayında gerçekleşeceği tahmin edilen ilk faiz indirimi, sonrasında yıl içinde 6 veya 8 faiz indirimi üzerinde spekülasyonlara neden olmuştu. Ancak son veriler, faiz indirimi beklentilerini eylül ayına erteledi.

Piyasalarda faiz politikası için farklı senaryolar tartışılmaya başlandı. Bu yıl faiz indiriminin yapılmaması ve hatta faiz artışı olasılığı da gündeme geldi.

Yorumlar (0)