Trabzon 9 yıldır Gülcemal'ini bekliyor

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde, Beşirli sahil şeridinde 9 yıl önce başlatılan dolgu çalışmaları kapsamında devam eden Gülcemal Projesi'nde tahkimat çalışmaları sürdürülüyor.

GÜNDEM 20.05.2024, 09:56 20.05.2024, 18:06 Melina Ay
Trabzon 9 yıldır Gülcemal'ini bekliyor

Dönemin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Vizyon 2019 Projeleri arasında yer alan Gülcemal Sahil Dolgu Projesi'nin yapım çalışmaları 9 yıldır devam ediyor. Trabzon'a yeni bir soluk kazandıracak bu yaşam alanı için Karadeniz Sahil Yolu'nun Beşirli mevkiinde 2015 yılında başlatılan dolgu çalışmalarında 250 dönümlük alanın tahkimatı tamamlandı. Kalan 500 dönümlük alanın tahkimat çalışmaları ise hala devam ederken, mevcut Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç projedeki son durumu değerlendirdi.

Her yaşa hitap edecek

Her yaştan vatandaşa hitap edecek bir yaşam alanı oluşturmayı planladıklarını belirten Başkan Genç, “Hemşerilerimiz geçmişte, 'Bu sahil yolu yapıldı, önemli bir ulaşım aracı ama denizle bağlantımız biraz kesildi' şeklinde yakınıyorlardı. Bu konuda bazı lokasyonlarda adımlar attık ama biz, Ganita'dan başlayıp kesintisiz bir şekilde Akyazı'ya ulaşan bir sahil bandı ve yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. Bu nedenle Gülcemal Projesi bizim için çok önemli. Şu ana kadar 250 dönümlük alanın tahkimatı tamamlandı. Kalan 500 dönümlük alandaki tahkimat çalışmaları ise devam ediyor. Burası, çocuklardan gençlere ve yaşlılara kadar herkese hitap edecek ünitelerden oluşan bir yaşam ve rekreasyon alanı olacak. Şehrimizin gelişen turizm trendine uygun olarak çok sayıda ziyaretçimiz geliyor ve onlar da bu tür alanlar istiyorlar. Lunapark tarzında çocukların eğleneceği alanlar ve dinlenme yerleri ile birlikte bu projeyi şehrimize kazandıracağız” dedi.

Yorumlar (0)