Rusya, Ukrayna’ya gönderilen Amerikan mühimmatlarını vurdu

Ukrayna’daki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Ukrayna ordusuna gönderilen mühimmatların imha edildiğini açıkladı. 

DÜNYA 25.07.2022, 15:27 25.07.2022, 15:29
Rusya, Ukrayna’ya gönderilen Amerikan mühimmatlarını vurdu

Yapılan açıklamaya göre Rus güçleri, yüksek performanslı topçu roket sistemi HIMARS için ABD’den gönderilen mühimmatları son operasyonla birlikte imha etti. Ukrayna’daki faaliyetlerin başarılı bir şekilde sürdüğünü dile getiren Konaşenkov, “Hmelnitski’de bulunan Bohdanivtsi bölgesinde, ABD tarafından HIMARS için gönderilen mühimmatlar imha edilmiştir. Bunun yanı sıra ‘M777’ obüs sistemi için gerekli olan topların yer aldığı merkez de denizden hedef alınarak vuruldu” ifadelerini kullandı. 

“6 komuta merkezi ve 4 mühimmat noktası yok edildi”

Ukrayna ordusunun özellikle Herson bölgesindeki sabotaj eylemlerine ağırlık verdiğini dile getiren Konaşenkov, “Ukrayna ordusu bünyesinde bulunan bir sabotaj grubu, şu an Herson bölgesinde konuşlanmaya çalışıyor. Bunlara karşı da mücadelemizi sürdürüyoruz. Donetsk’de Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin geçici merkezine yönelik yeni bir saldırı gerçekleştirdik. Bu saldırıda 100’ü aşkın asker ve paralı savaşçı öldürüldü. Son 24 saate baktığımızda, Ukrayna güçlerine ait toplam 6 komuta merkezi ve 4 mühimmat noktası yok edildi. Gözlem noktalarını da vurmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar 260 adet Ukrayna uçağı düşürüldü

Son 24 saatteki saldırılar hakkında detayları paylaşamaya devam eden Konaşenkov, şunları kaydetti:

“Son 24 saatte Ukraynalılara ait toplam 6 İHA düşürüldü. Operasyonlar sonucu ‘Uragan’ ismi verilen 6 adet çok namlulu roketatar topu da ele geçirildi. Savaşın ilk gününden itibaren Ukrayna’nın 260 uçağı ve 144 helikopteri düşürüldü. Bunun yanı sıra 1611 adet İHA, 4 bin 161 adet zırhlı araç ve tank, 357 adet hava savunma füze sistemi, 3 bin 198 adet havan topu ve obüs, 762 çok namlulu roketatar ve 4 bin 459 adet askeri araç yok edilmiştir.”

Yorumlar (0)