İkinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşanıyor

Bayram öncesi hareketli bir dönem geçiren ikinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşanıyor. 

OTOMOTİV 25.07.2022, 15:59 26.07.2022, 14:48
İkinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşanıyor

Kurban Bayramı öncesinde birçok vatandaşın şehirlerarası yolculuk yapacak olması sebebiyle talebin arttığı ikinci el otomobil sektörü, son haftalarda durgun bir sürece girdi. Bayram öncesi satışlarda yaşanan yükseliş trendini kaybettiklerini dile getiren galericiler, her şeye rağmen bunun geçici bir durum olduğunu belirttiler. 

Galericiler boş kaldı

Özellikle son dönemde zirve yapan fiyatlar sebebiyle araba hayali kuran vatandaşları zorlayan ikinci el otomobiller, bayram sonrası bir kez daha müşterisiz kaldı. Hem durmadan artan fiyatlar hem de tatil sezonun devam etmesi sebebiyle, galerilere olan talep de düştü. Sektördeki durgunluğu yorumlayan galericiler, tatil sezonu sonrası yeniden hareketlilik bekledikleri vurguladılar. 

“Bayram bitti, haliyle bir durgunluk içine girdik”

Yaşanan durgunluğu normal karşıladıklarını dile getiren galerici Yavuz Çiftçi, “Tatil sezonu öncesi bizim sektörümüzde her zaman bir hareketlilik yaşanır. Bayram bitti, haliyle bir durgunluk içine girdik. Fiyatlar da şu an yükselişini kesmiş durumda. İkinci el otomobil fiyatları ne düşüyor ne de çıkıyor diyebiliriz. İnsanlar da kararsız kaldı. Araba alıp almaması gerektiğini kestiremiyorlar. Ancak bunun dönemsel bir durgunluk olduğunu düşünüyoruz. Yaz aylarının ardından yeni bir hareketlilik yaşanacaktır diye ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Bazı vatandaşlar araçlarını çok fahiş fiyatlardan internete koyarak piyasayı şişiriyorlar”

Piyasada sıfır araç bulmanın hala çok zor olduğunu dile getiren Çiftçi, “Herkesin bildiği gibi dünya genelinde bir çip krizi var. Bu krizin bir an önce çözülmesi için önemli yatırımlar yapan devletler var. Ancak bu işin çözümü 2023 yılını bulur diye düşünüyorum. Eskisi kadar sıfır araç üretilemiyor. Yeteri kadar araç bulunamadığı için de fiyatlar tavan yaptı. Bu sadece Türkiye’ye özgü bir durum değil. Küresel bir sorundan bahsediyoruz. Bazı vatandaşlar da araçlarını çok fahiş fiyatlardan internete koyarak piyasayı şişiriyorlar. Umuyorum ki bu krizi de en kısa sürede başarılı bir şekilde aşacağız. Bizler de herkesin araba sahibi olmasını, hayallerine erişmesini, mutlu olmasını isteriz. Bu konuda kimsenin bir şüphesi olmasın” dedi. 

Yorumlar (0)