İran karıştı: İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopteri düştü mü?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden birinin kaza yaptığı açıklandı. Yapılan ilk resmi açıklamada, “Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi ancak bölgenin sisli olması ve elverişsiz olması nedeniyle helikoptere ulaşmak zaman alabilir” dedi.

DÜNYA 19.05.2024, 17:28 Şeyda Gül
İran karıştı: İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopteri düştü mü?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıdığı ifade edilen helikopterin, bir kazaya karıştığı ülke gündemini karıştırdı. Uçağın sert iniş yaptığı açıklanırken, Reisi ve beraberindeki heyetin sağlık durumunun nasıl olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.

İran medyasında farklı farklı bilgiler dolaşıyor

İran Devrim Muhafızları'na bağlı haber ajansı Tasnim’in aktardığı haberde, helikopterin kaza yaptığıı iddia edildi. Fars Haber Ajansı ise Reisi'yi taşıyan helikopterin yoğun sis nedeniyle zorunlu iniş yaptığını aktardığı haberde, Reisi'nin kara yoluyla Tebriz'e gittiği ifade edildi.

Ülkedeki bir diğer haber ajansı olan Mehr Haber Ajansı ise Reisi'nin Tebriz'e geçtiğini kaydetti. İran Devlet Televizyonu da Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını açıkladı. Kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildiren İran Devlet Televizyonu, kötü hava koşulları sebebiyle konvoya ulaşmada büyük sıkıntı yaşandığını vurguladı. Haberde, Reisi'nin konvoyunda 3 helikopter olduğu bilgisine yer verildi.

İlk resmi açıklama geldi

Detay sunmadan ilk açıklamada İran İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden birinin zorunlu iniş yaptığını ifade edilen açıklamada, bölgeye henüz ulaşılamadığı doğrulandı. İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı'nı (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldığını vurguladı. Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildiğini kaydeden Vahidi, ancak bölgenin sisli olması ve elverişsiz olması nedeniyle helikoptere ulaşmanın zaman alabileceği vurgulandı.

Uçaklardan biri düştü

Reisi'nin konvoyunda meydana gelen helikopter kazasına ilişkin 3 helikopterden 2'sinin iniş yaptığını dile getiren Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, birinin düştüğünü söyledi. Olay yerine henüz ulaşamadığını aktaran Zakiri, “Olası yaralılar ve sayısı hakkında bir şey söyleyemem. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Reisi bugün Aliyev ile görüşmüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, iki ülke sınırında Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yapmıştı. Bu sebepten ötürü Reisi, bugün, Doğu Azerbaycan eyaletine gitmişti.

Yorumlar (0)