Kanser tedavisinde başarı şansını yükseltiyor!

İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Timuçin Çil, immünoterapi tedavisinin kanserde başarı şansını artırdığını ve son 15 yılın en çığır açan tedavi yöntemi olduğunu belirtti.

SAĞLIK 19.05.2024, 17:48 Melina Ay
Kanser tedavisinde başarı şansını yükseltiyor!

Dün Adana’da bulunan bi otelde ‘Kanserde İmmüno-Onkolojik ve Moleküler Onkolojik Tedaviler Kongresi’ gerçekleştirildi. Kongrede, alanında uzman yerli ve yabancı doktorlar, en güncel tedavi yöntemlerini tartışarak değerlendirdi. Kongre, yarın akşam sona erecek.

“Çığır açan bir yöntem”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Timuçin Çil, “Kanser, çağımızın en önemli hastalıklarından biri ve görülme oranı hızla artıyor. Amerika’da kanser, en çok ölüme neden olan ikinci hastalık olarak biliniyor. Türkiye’de de benzer şekilde hızla yayılıyor. Kanser tedavisinde kemoterapi, immünoterapi, radyoterapi, sistemik tedavi seçenekleri ve akıllı ilaçlar gibi çeşitli yöntemler mevcut. Bu tedaviler arasında immünoterapi, çığır açan bir yöntem olarak öne çıkıyor” dedi.

“Kanserle savaşmayı basitleştiriyor”

İmmünoterapi ile kanserde başarı şansının her geçen gün arttığını kaydeden Çil açıklamasını, “Bugün kanseri ilerlemiş veya yeni tanı alan hastalarda immünoterapi tedavisi başarı şansını inanılmaz oranda arttırıyor. Çok önemli bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. İmmünoterapi çok basit bir şekilde kansere karşı savaşmayı sağlayan bir tedavi seçeneği. İmmünoterapi tedavisi hem erken tanıda hem de ilerlemiş kanserlerde etkili. Bugün immünoterapi birçok kanser türünde başarı şansı gösteriyor. Bugün başarı şansı düşük olarak gözüken akciğer kanserinde dahi çığır açmış durumda. Birçok kanser türünde çığır açan başarı şansı var. Bu tedavi yöntemini herkes bilmeli” şeklinde sürdürdü.

Yorumlar (0)