Rusya'dan Polonya açıklaması: Füze parçaları Ukrayna'ya ait

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna-Polonya sınırındaki Przewodow köyüne düşen ve 2 kişinin ölümüne neden olan füzeye ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Enkazın fotoğrafları, füzenin bize ait olmadığını kanıtlıyor. Köye düşen parçalari Ukrayna ordusunun kullandığı S-300 hava savunma sistemine ait." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 16.11.2022, 14:26 Hakan Öksüz
Rusya'dan Polonya açıklaması: Füze parçaları Ukrayna'ya ait

Polonya'nın Ukrayna sınırında yer alan Przewodow köyüne dün füze düştü. Polonya vatandaşı olan 2 kişinin hayatını kaybetmesi, dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Atılan füzenin Rusya'ya ait olabileceği, bunun da NATO'nun devreye girmesine yol açabileceği kaydedildi. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ise füzenin kaynağına ilişkin net bilgilerin elde edilebilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

"15 Kasım'da yaptığımız saldırıda hiçbir füze hedeften şaşmadı"

Rusya Savunma Bakanlığı, Polonya'ya düşen füzeye ilişkin açıklamada bulundu. Ukrayna'da devam eden savaşta Rus kuvvetlerinin faaliyetlerine dair bilgi veren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "15 Kasım tarihinde Ukrayna'daki enerji sistemlerine saldırı yapıldı. Saldırıda 'uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah' kullanıldı. Hiçbir füze hedeften şaşmadı ve hepsi de belirlenen hedeflere ulaştı." ifadelerini kullandı.

"Kiev'e saldırmadık, oraya Ukrayna hava savunma sistemleri düştü"

Ukrayna'nıın başkenti Kiev'de bulunan ve sivillerin yoğun olduğu bölgelerde yer alan altyapı tesislerine saldırmadıklarını kaydeden Konaşenkov, "Kiev sokaklarından yansıyan görüntüler, Rus füzelerinin eseri değil. Düşen Ukrayna hava savunma sistemleri, Kiev'de bu manzaların oluşmasına neden oldu." diye konuştu.

"Köye düşen füze, Ukrayna'nın S-300 hava savunma sistemine ait"

Polonya'nın Przewodow köyüne düşen ve 2 kişinin ölümüne neden olan füze ile ilgili de açıklamada bulunan Konaşenkov, "Przewodow yerleşim birimine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan hedeflere saldırı yapıldı. Polonya-Ukrayna sınırındaki bölgeden gelen enkaz fotoğrafları, parçalara ayrılan füzenin bize ait olmadığını gösteriyor. Enkaz parçaları, Ukrayna'nın kullandığı S-300 hava savunma sistemine ait. Przewodow köyüne füze ile saldırdığımıza ilişkin iddia, provokasyondan ibaret." değerlendirmesinde bulundu.

"En az 240 Ukraynalı asker öldürüldü"

Öte yandan Donetsk, Krasnıy Liman ve Kupyansk gibi bölgelerde gerçekleşen Ukrayna saldırılarının püskürtüldüğünü kaydeden Konaşenkov, "En az 240 Ukraynalı asker ile birlikte onlarla yan yana mücadele veren yabancı savaşçılar da öldürüldü. Önemli sayıda askeri teçhizat imha edildi. Son bir günde Ukrayna ordusuna ait 7 yönetim merkezi yok edildi ve bir adet "Mi-8" tipi helikopter düşürüldü." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)