Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasına “iyi” ve “riskli” düzenlemesi

Trafik sigortasına yeni bir düzenleme getirildi. İki basamak daha eklenen fiyat kademelerinde artık sürücüler “Çok riskli sürücüler” ve “Çok iyi sürücüler” olarak ayrılacak.

EKONOMİ 16.11.2022, 14:58 16.11.2022, 15:02
Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasına “iyi” ve “riskli” düzenlemesi

Bugün gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu dernek başkanı Mehmet Akif Eroğlu, trafik sigortasında yeni bir düzenlemeye gidildiğini açıkladı.

Kazaya karışmış ve karışmamış kişilere özel zam oranı

Trafik sigortası poliçeleri kapsamında sistemin değişikliğe gideceğini duyuran Mehmet Akif Eroğlu, “iyi” ve “riskli” düzenlemesi geleceğini ifade etti. Mevcut durumda trafik sigortası zamları ya da indirimleri 7 kategori içerisinde belirleniyor. Bu duruma 2 kategori daha katılacak. En düşük basamakta "çok riskli sürücüler" bulunacak ve trafik sigortası poliçelerine yüzde 200 zam getirilecek.

Kazaya karışmamış olan sürücüler adına ise en üst kısımda "çok iyi sürücüler" basamağı oluşturulacak. Bu araç sahiplerinin poliçelerinde ise yüzde 50 indirim sağlanacak. Düzenlemenin ocak ve şubat ayları arasında sisteme sokulması planlanıyor.

Hasarsızlık indirimi

Hasarsızlık prim miktarları son olarak geçtiğimiz ağustos ayında yenilenmişti. Mevcut durumda indirim oranı 7‘nci basamak adına yüzde 42, 6’ncı basamakta bulunanlar adına yüzde 22, 5’nci basamak için ise yüzde 10 şeklinde uygulanıyor.

Hasar prim yükseltim oranları ise 3’ncü basamak adına yüzde 45, 2’nci basamakta olanlar için yüzde 90, 1’nci basamak için ise yüzde 135 şeklinde uygulanıyor.

Yorumlar (0)