Ermeni komutanlar, askerleri zincirledi!

Azerbaycan karşısında ağır kayıplara uğrayan Ermenistan ordusunda komutanlar, kaçmalarını engellemek için askerleri mevzilere zincirlemeye başladı. 

DÜNYA 03.10.2020, 16:15
Ermeni komutanlar, askerleri zincirledi!

İşgalci Ermenistan, geçen hafta sonu Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldırmıştı. Bu saldırıların karşılıksız bırakılmayacağını kaydeden Azerbaycan da operasyon başlatmıştı.

Türkiye'nin tam destek verdiği Azerbaycan ordusu, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermeni askerlerini ve teçhizatlarını imha etmeyi sürdürüyor. 

Son olarak Azerbaycan-Ermenistan cephe hattından oldukça ilginç görüntüler geldi. 

Ermenistan ordusunda komutanlar, kaçmalarını önlemek için askerleri mevzilere zincirlemeye başladı. 

Türklerin sık sık barbar olduğunu söyleyen Ermenilerin bu hareketi, aslında kimlerin barbar olduğunu da açık bir şekilde gösterdi. 

Beyaz mendille teslim oldular

Azerbaycan ordusu, krize neden olan Dağlık Karabağ bölgesini hem kuzeyden hem de güneyden kuşattı. Bunun üzerine Ermenistan ordusunda bulunan bazı askerler mevzilerden kaçmaya, bazı askerler de Azerbaycan'a teslim olmaya başladı.

Ortaya çıkan görüntülerde, Ermenilerin ellerinde beyaz mendil tutarak teslim oldukları fark edildi.

Türk gazetecilerin bulunduğu yeri hedef aldılar

Türk gazeteciler, Ermenilerin sivilleri hedef aldığı saldırıları kayıt altına almak için Terter şehrine gitti. 

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA) ve TRT ekiplerinin beklediği bölgenin çevresine top mermilerinin isabet ettiği görüldü.

Söz konusu saldırı sonucu basın mensuplarının yaralanmadığı bildirildi. 

Ermeniler tarafından dün Terter şehrine 2.000 top mermisi fırlatılmış, bunun üzerine birçok ev ve kamu binası ağır tahribata uğramıştı.

Yorumlar (0)