Tarih tekerrür ediyor, tarihi şerefsizler yazıyor!

Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldırılarını sürdüren Ermenistan, "Türklerin soykırım yapacağı" yalanına sarıldı.

ÖZEL HABER 02.10.2020, 10:54 03.10.2020, 17:37
Tarih tekerrür ediyor, tarihi şerefsizler yazıyor!

Türkiye'nin, 1915 Ermeni tehcirini "Ermeni Soykırımı" kabul eden dünya ülkelerine, karşılıklı arşivleri açma çağrısı yanıtsız kalırken, Ermenistan'ın tek bir belgeye dayalı olmayan tezleri, Türk düşmanı ülkeler tarafından belge kabul ediliyor.

Ermeni çetelerinin Rusya'nın teşvikiyle devlet olmak için Anadolu halkına yaptıkları etnik soykırıma engel olmak için başlatılan tehcirde tek bir Ermeni'nin kurşunla ölmediğine ve on binlerce Osmanlı askerinin Ermenilerle birlikte hastalık ve soğuktan öldüğüne dair belgelere rağmen tehciri soykırım kabul eden ülkeler, 2020 yılının Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın "Türkiye'nin soykırım yapacağı" yalanının arkasında duracağının sinyallerini veriyor.

Tüm tarihî belgelerin soykırım uygulayanın Ermeniler olduğunu göstermesine, Türklerin Ermenilere soykırım uyguladığına dair tek bir belge bulunmamasına rağmen Türklerin Ermenilere soykırım uyguladığı iftirasını atan sahte tarih, bugün Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yeniden yazılıyor.

"Azeri sivillerin katledildiğine, Azerî ordusunun ise Ermeni askerlerine karşı çatıştığına" dair Azerbaycan Savunma Bakanlığının yayımladığı onlarca görüntü ve yüzlerce fotoğrafa rağmen uluslararası basın mikrofonlarını Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a tutarak, dünya kamuoyunu yalanlarla kandırıyor.

27 Nisan Pazar sabahı havan ve toplarla ilk saldıran Ermenistan ordusu olmasına ve sivil yerleşim birimlerini hedef almasına rağmen toprak bütünlüğünü ve halkını korumak için karşı saldırıya geçen Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne "Ermeni sivillerin burnu bile kanamasın. Hedefimiz Ermeni ordu birlikleri" uyarısı yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dünya basınında tek bir satır ya da saniye yer almadığı görülüyor.

4 köy az önce yoğun ateşe tutuldu

Tarihin tekerrür ettiği şu sıralarda Ermenistan ordusu yine sivilleri hedef aldı.

Ermeni ordusu, Azerbaycan'ın Ağdam vilayetine bağlı Ahmedağalı, Alibeyli, Hındıristan ve Seferli köylerini ağır ateşe tuttu. Sivil halk arasında çok sayıda şehit ve yaralıların bulunduğu bildirildi.

Şu dakikalarda Ermenistan'ın Gorus kentinden de Azerbaycan topraklarına füze atışı yapılıyor. Azerbaycan ordusunun, sivil halkına yönelik yapılan Ermeni saldırılarına sert karşılık vermesi bekleniyor.

Azerbaycan ordusu destan yazıyor
Tarihi de şerefsizler yazıyor!

Teşvikçi yine Rusya!

1915 Ermeni olaylarında Ermenilerine "devlet kurmaları" için teşvik eden Rusya idi.

Yıl 2020. Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı kışkırtan Rusya, silah yığdığı Ermeni ordusuna aylarca "Türk SİHA'larından korunma" eğitimi verdi, birlikte askeri tatbikatlar yaptı. Ermenistan'ın teşvikine Rusya dışında Fransa da dâhil oldu.

Başlatan yine Ermeniler

1915 Ermeni olaylarını Ermeni çeteleri başlatmasına ve bunun binlerce delili bulunmasına rağmen tarih, şerefsizlerin iftiralarıyla yazılıyor ve dünya, 1915 Ermeni olaylarını Osmanlı başlattı sanıyor.

Yıl 2020. Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, 27 Eylül 2020 pazar sabahı ilk saldırıyı Ermenistan ordusunun düzenlediğini açıkladı. Sözcü, Azerbaycan'ın ivedilikle karşılık vermesini ise, "Saldırı planları ve hazırlıkları olmasa bu kadar hızlı karşılık veremezlerdi. Saldırı hazırlığında oldukları ortaya çıktı" diyerek itirafta bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise çatışmayı ilk başlatan tarafın Azerbaycan olduğu iftirasını attı.

Yine yalan tarih yazılıyor

1915'te Ermeni çetelerin Türk sivilleri katlettiklerine dair binlerce arşiv belgesi bulunuyor. Ama dünya tek belgesi olmayan Ermeni tezlerine sarılarak Türkiye'yi soykırımcı ilan ediyor.

Yıl 2020. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın sivilleri öldürdüğünü, Azerî ordusunun ise halkını korumak için Ermeni ordusuna karşılık verdiğini yüzlerce görüntü ve fotoğraf ile belgeliyor. Ancak bu görüntülere yer vermeyen dünya basını, sürekli olarak Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı konuşturarak dünya kamuoyunu aldatıyor.

Yine soykırım yalanı

1915 Ermeni olaylarında Ermenilerin Türklere yönelik soykırım uyguladığına dair binlerce belge ortadayken tarih siyasi söylemlerle yazıldı. Ermeniler soykırımcı ilan edilmesi gerekirken Türkler soykırımcı ilan edildi.

Yıl 2020. Ermenistan Azerî sivillere yönelik ağır saldırılar düzenlerken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Tek bir sivil ölmeyecek, hedefimiz Ermeni ordusu" emrine uyan Azerbaycan ordusu, yüzlerce görüntü ve fotoğraf servis etmesine rağmen dünya basınının iki yüzlülüğü sebebiyle uluslararası kamuoyunun gerçeklerden haberi bulunmuyor. Her gün Ermenistan Başbakanı Nikol Payinyan'ı konuşturan dünya basını, son olarak Paşinyan'ın "Türkiye soykırıma hazırlanıyor" iftirasını dünyaya duyurdu.

Tarih 105 yıl sonra tekerrür ediyor ve yine bölgeyi kendi çıkarlarına uygun olarak dizayn etmek isteyen şer güçler, binlerce görüntü, fotoğraf ve belgeleri görmezden gelerek yeni bir soykırım yalanı ile tarih yazmaya hazırlanıyor. Bölgeyi Ermenistan üzerinden diyazn etmek için kışkırtarak Azerî Türklerinin üzerine salan Fransa ve Rusya'dan Azerbaycan Türklerini değil, pek tabii köpeklerini savunmaları bekleniyor.

Yorumlar (0)