Hocalı'yı unuttu! "Türkiye, soykırım yapacak"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye'nin Azerbaycan ordusuna doğrudan destek verdiğini kaydederek, "Bunu, 1915 yılında Ermenilerin öldürüldüğü olaylarla kıyaslayabiliriz." şeklinde küstah bir açıklamada bulundu. 613 Azerbaycan Türkü'nün Ermeniler tarafından acımasız bir şekilde öldürüldüğü Hocalı Katliamı'nı görmezden gelen Paşinyan, "Türkiye'nin soykırım yapacağını" ileri sürdü. 

DÜNYA 02.10.2020, 09:55
Hocalı'yı unuttu! "Türkiye, soykırım yapacak"

Ermenistan'ın sivilleri hedef alması üzerine Azerbaycan ile yaşadığı gerginlik devam ediyor.

Ermenistan'ın yerleşim alanlarına saldırması ve Azerbaycan'ın karşı operasyon başlatması üzerine Türkiye devreye girmişti. Türkiye, Azerbaycan'a destek vereceğini duyurmuş, bunun üzerine kardeş ülke Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermenistan ordusunu ciddi kayıplara uğratmıştı.  

Terör örgütü PKK da Ermenistan'ın yardımına koşmuş, 300 PKK'lı Ermenistan'a destek için bölgeye girmişti. 

Ermeni ordusunun kayıplarını hazmedemedi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile ülkesi arasında yaşanan gerilimin, 2016 senesinde gerçekleşen çatışmalardan daha ağır olduğunu ifade etti. 

"1915 Olayları ile kıyaslayabiliriz"

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye'nin verdiği destekle Azerbaycan'ın, Ermeni ordusunu hezimete uğratmasını sindiremeyerek küstah açıklamalarda bulunmaya başladı.

Paşinyan, Türkiye'nin Azerbaycan ordusuna doğrudan destek verdiğini kaydederek, "Bunu, 1915 yılında Ermenilerin öldürüldüğü olaylarla kıyaslayabiliriz." dedi.

Hocalı'yı çabuk unuttu

Ermenilerin yaptığı soykırımları unutan Paşinyan, "Türkiye'nin soykırım yapacağını" iddia etti. Paşinyan, 613 Azerbaycan Türkü'nün Ermeniler tarafından acımasız bir şekilde öldürüldüğü Hocalı Katliamı'nı görmezden gelerek, "Türkiye'nin, tarihini inkâr ettiğini" ileri sürdü. 

Paşinyan, Azerbaycan'a destek için Türkiye'nin Suriye'den paralı askerler yolladığını ileri sürse de herhangi bir delil ortaya koyamadı. 

İsrail silah mı satıyor?

İsrail tarafından Azerbaycan'a silah satıldığına dair iddialar üzerine Ermenistan Dışişleri Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlığın, İsrail'de bulunan büyükelçisini geri çağırdığı öğrenildi. 

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna Naghdalyan, söz konusu iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail'in çalışma şeklinin asla kabul edilemeyeceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)