Azerbaycan ordusu, Ermeni zırhlılarını imha etti!

İşgalci Ermenistan'a karşı mücadelesini başarıyla sürdüren Azerbaycan, Ermenilere ait birçok zırhlıyı ortadan kaldırdı. 

GÜNDEM 03.10.2020, 10:00
Azerbaycan ordusu, Ermeni zırhlılarını imha etti!

İşgalci Ermenistan, Azerbaycan ordusu ile baş edemiyor.

Sivilleri acımasız bir şekilde hedef alan Ermenistan'a karşı mücadelesini sürdüren Azerbaycan ordusu, Ermenilere ait mevzileri ve askerî teçhizatları ağır tahribata uğrattı. 

Çatışmalara ilişkin sık sık görüntü paylaşan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, son olarak Ermenilere ait birçok zırhlının ortadan kaldırıldığı anları yayınladı. 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar devam ediyor. 

DÜN NELER YAŞANDI?

Ermenistan tarafından işgal altında tutulan bölgeleri kurtarmak için operasyon başlatan Azerbaycan, dün de Ermeni ordusunu ağır kayıplara uğratmaya devam etti. 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların, en fazla Ağdere-Terter ile Cebrayıl-Fuzuli istikametinde yaşandığı fark edildi. 

Cebrayıl-Fuzuli yönünde Ermenileri zor duruma bırakan Azerbaycan ordusu, Ermenilerin geri çekilmesini sağlayarak ilerlemeyi başardı. 

Birçok Ermeni askeri öldürüldü

Türkiye'nin desteğini alan Azerbaycan, Ağdere şehrinin Madagiz alanında bulunan stratejik yüksekliklerden bazılarını kurtarmayı başardı. Öte yandan, Azerbaycan ordusu, Ağdere şehrindeki diğer Ermeni mevzilerini de vurdu. 

Azerbaycan güçleri, dün Ermeni ordusuna ait 5 zırhlı aracı imha etti. Birçok Ermeni askerinin de öldürüldüğü duyuruldu. Ermeni ordusunu ağır zayiata uğratan Azerbaycan, Ermenilere ait sahra karargâhı ile birçok tankı da ortadan kaldırdı. 

Yine sivilleri hedef aldılar

Ermeniler, Ağdam şehrine bağlı Seferli, Ahmedağalı, Alibeyli ve Hındıristan köylerine saldırdı. Aynı zamanda, Guzanlı kasabasını da topa tuttu. Azerbaycan ordusuna gücü yetmeyen Ermenistan, buralarda yine sivillerin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açtı. 

Terter, en fazla hedef alınan bölge oldu. Ermenilerin, söz konusu şehre 2.000'den fazla top mermisi attığı ve buraya bağlı Şıhark kasabasını da yoğun bir şekilde topa tuttuğu bildirildi. 

Ermenilerin, ayrıca Berde'nin Emirli ve Soğanverdiler köylerine saldırdığı ifade edildi. İşgalci Ermeniler, Şemkir şehrine bağlı Sabirkent köyüne de taktik füzeleri fırlattı. 

Azerbaycan ordusu şu ana kadar Ermeni ordusuna ait neleri imha etti?

  • 250 top ve füze sistemi,
  • 10 komuta yönetim ve gözlem mıntıkası,
  • 130'dan fazla askeri araç ve kamyon,
  • 230 zırhlı araç ve tank,
  • 38 hava savunma sistemi,
  • 7 mühimmat deposu,
  • 1 S-300 sistemi.
Yorumlar (0)