Ermenistan'dan geri adım: Ateşkes için hazırız!

İşgalci Ermenistan, sivil halkına saldırdığı Azerbaycan'dan beklenmedik derece karşılık görünce geri vites yaptı. İşgal ettiği toprakları tek tek kaybeden Ermenistan, Azerbaycan ile masaya oturmaya hazır olduğunu açıkladı.

DÜNYA 02.10.2020, 15:20 02.10.2020, 15:28
Ermenistan'dan geri adım: Ateşkes için hazırız!

Ermenistan'ın sivilleri hedef alması üzerine Azerbaycan ile yaşadığı gerginlik devam ediyor.

İşgalci Ermenilerin top, silah ve havanlarla yerleşim alanlarına saldırı düzenlemesi üzerine Azerbaycan karşı operasyon başlatmıştı.

Türkiye'nin verdiği destekle birlikte Ermenistan ordusunu ciddi kayıplara uğratan Azerbaycan, işgal altındaki bazı köyleri de kurtarmayı başarmıştı. 

Azerbaycan'ın Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermenistan ordusuna ait tankları ve teçhizatları ortadan kaldırması ve Ermeni askerlerinin mevzilerden kaçması üzerine Erivan'dan ateşkes açıklaması geldi. 

Terör örgütü PKK'nın yardımları yetmemiş olacak ki Ermenistan Dışişleri Bakanlığı geri adım attı.

Bakanlık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "1994-1995 tarihlerinde imzalanan anlaşmalar doğrultusunda Azerbaycan ile ateşkes için hazır olunduğunu" ifade etti. 

Söz konusu açıklamada, AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Minsk Grubu'nun arabulucu olması istendi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya ve Fransa liderleri, dün görüşmelerin tekrar başlatılmasına ilişkin açıklamada bulunmuştu. Ermenistan'ın bu hamlesi, söz konusu açıklamadan sonra geldi. 

AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Minsk Grubu, Dağlık Karabağ krizinin çözüme kavuşturulması için oluşturulmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya ve Fransa, Minsk Grubu'nun eş başkanlığını yürütüyor.

Söz konusu gruptaki diğer ülkeler ise şu şekilde:

Almanya,

Portekiz,

İsveç,

Türkiye, 

Ermenistan,

Belarus,

İtalya, 

Hollanda,

Finlandiya,

Azerbaycan.

Yorumlar (0)