BM Konferansı'nda Haluk Levent rüzgarı! Netanyahu'ya böyle seslendi

Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen 2024 Sivil Toplum Konferansı'na atılan Ahbap derneğinin başkanı Haluk Levent, İsrail'e tepki gösterdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslenen ünlü müzisyenin konuşması sosyal medyayı salladı.

DÜNYA 10.05.2024, 01:44 10.05.2024, 02:02 Hakan Öksüz
BM Konferansı'nda Haluk Levent rüzgarı! Netanyahu'ya böyle seslendi

Müzisyen Haluk Levent, kurucusu olduğu "Ahbap" isimli dernek ile yıllardır zor durumda kalan pek çok kişinin yardımına koşuyor. Okula gönderilmeyen çocuklardan afetzedelere ve tedavi bekleyen hastalara kadar geniş bir kesime yardımlarını ulaştıran Ahbap kuruluşunun başkanı Haluk Levent, Birleşmiş Milletler (BM) konferansına konuşmacı olarak katıldı.

İsrail'e tepki gösterdi

Kenya'nın başkenti Nairobi'de yapılan 2024 Sivil Toplum Konferansı'na dünya pek çok ülkesinden hükümet temsilcisi ile sivil toplum kuruluşları katıldı. Konuşmasında Gazze Şeridi'ne bomba yağdıran İsrail'e tepki gösteren Levent, "En az 600 binden fazla çocuk, Gazze'de tehdit altında. Biz de Ahbap olarak Gazze'ye yardım ulaştıramıyoruz. En az 100 BM çalışanı orada can verdi." dedi.

Netanyahu'ya seslendi: "Nasıl haklı gösterebiliyorsun?"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya çağrıda bulunan Haluk Levent, "On binden ço çocuk hayatını kaybetti, bunu nasıl haklı gösterebiliyorsun? Acımasız eylemlerinden dolayı İsrail hükümetini kınıyorum. Gazze'deki savaşa karşı çıkan Yahudi toplumu ile Fransa ve ABD'deki öğrencileri selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)