Biden, Pensilvanya'da da öne geçti!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimlerinde oy sayım işlemleri sürüyor. Demokratların adayı olan Joe Biden, kritik eyaletler olan Georgia ve Pensilvanya'da öne geçti. 

DÜNYA 06.11.2020, 14:15 06.11.2020, 17:12
Biden, Pensilvanya'da da öne geçti!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) seçmenler, ülkenin yeni başkanını seçmek için oylarını kullandı. 3 Kasım gününden önce 100 milyondan fazla oy kullanıldığı, 3 Kasım günü ise yaklaşık 50 milyon kişinin oy verdiği belirtildi. 

Başkanlık seçimlerinin sonuçları henüz resmî olarak açıklanmadı. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump veya Demokratların adayı Joe Biden'ın başkan olabilmesi için 270 delegeyi hanelerine yazdırmaları gerekiyor. Söz konusu seçimlerde, Nevada eyaleti, Pensilvanya eyaleti, Georgia eyaleti, Arizona eyaleti ve Kuzey Carolina eyaleti kritik bir önem taşıyor. 

Biden, 6 delegeli Nevada eyaletinde ve 11 delegeli Arizona eyaletinde önde görünüyor. 16 delegeli Georgia eyaletinde de Biden, geriden gelerek 917 oy fark ile Trump'ın önüne geçmeyi başardı. Başkan olabilmek için Nevada ve Arizona eyaletleri ile 270 delegeyi hanesine yazdırmış gibi görünen Biden, Georgia eyaletini de kazanması halinde 286 delegeye ulaşacak.

AP (Associated Press) haber ajansı, 16 delegeli Georgia eyaletinde sandıkların yüzde 99'unun açıldığını duyurdu. 

Pensilvanya'da da öne geçti

Biden, ayrıca Pensilvanya eyaletinde de Trump'ın önüne geçmeyi başardı. Kritik eyaletlerden biri olan Pensilvanya'da Biden'ın Trump'a yaklaşık 6 bin oy fark attığı belirtildi. 

Söz konusu eyalette şu ana kadar oyların yüzde 98'inin sayıldığı kaydedildi. 

Oy sayım işlemlerinin durdurulması için mahkemeye müracaat eden Trump'a kötü haber gelmişti. Biden'ın öne geçtiği Wisconsin ve Michigan eyaletlerinde oy sayım işlemlerinin durdurulmasına yönelik talep kabul edilmemişti. Trump, gerekli olması halinde Yüksek Mahkeme'ye gidebileceklerini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)