Mehmetçik "can dostlarını" böyle eğitiyor

Mehmetçiğin neredeyse tüm görevlerinde can dostu olan köpeklerin eğitimine ilişkin Millî Savunma Bakanlığı paylaşımda bulundu.

YAŞAM 06.11.2020, 14:35 09.11.2020, 14:24
Mehmetçik "can dostlarını" böyle eğitiyor

Askerlerin devriye görevine refakat etme, canlı arama kurtarma, kadavra bulma, keşif ve iz takibi yapma, mayın ve bomba gibi patlayıcıları tespit etme, narkotik madde arama gibi daha sayılabilecek onlarca alanda Türk güvenlik güçlerinin can dostu olan köpekler, uzun soluklu ve meşakkatli eğitimlerden geçerek vatan savunmasında görev alıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son dönemlerde başarıyla icra ettiği Zeytindalı Harekâtı ve Fırat Kalkanı Harekâtı gibi operasyonlarda Türk askerine yardımcı olan ve onları koruyan köpekler, tüm hayvanları rahatsız edebilecek seslere de alıştırılıyor.

MSB (Millî Savunma Bakanlığı), Askerî Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına bağlı Askerî Köpek Timleri tarafından, askerî köpeklerin yüksek gürültüye sahip askerî hava araçlarına alıştırma ve intikam eğitiminin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada kahraman Türk askerinin vatan nöbetinde şartlar ne olursa olsun daima yoldaşlık eden köpeklerin Türk askerinin can dostu olduğu vurgulanarak, eğitimlerinin devam ettiği bildirildi.

Söz konusu eğitimler serisi kapsamında Askerî Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına bağlı Askerî Köpek Timleri tarafından, askerî köpeklerin askerî hava aracına alışması ve intikal kabiliyeti kazanması için düzenlenen eğitimin tamamlandığı belirtildi.

Yorumlar (0)