"Yalan söylüyor" diyerek Trump'ın konuşmasını kestiler!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) birçok televizyon kanalı, oy sayımında yolsuzluk yapıldığını iddia eden Donald Trump'ın konuşmasını "Yalan söylüyor" diyerek kesti.

DÜNYA 06.11.2020, 11:50
"Yalan söylüyor" diyerek Trump'ın konuşmasını kestiler!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olan Joe Biden'ın zafere yakın olduğu görülüyor. Bunun üzerine Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump, oy sayımlarında yolsuzluk yapıldığını ileri sürmeye başladı. 

Başkanlık seçimlerini kaybetmesi durumunda Yüksek Mahkeme'ye gideceğini ve sonuçlara karşı çıkacağını dile getiren Trump, oy sayımlarında hile olduğunu öne sürüyor. Sancak eyaletlerde Biden'ın daha fazla oy almasının ardından tepki gösteren Trump, medya kuruluşları tarafından eleştiriliyor. 

Trump, dün yaptığı açıklamada, oy sayımlarının yasalara uygun şekilde gerçekleştirilmesi halinde zafer kazanacağını, büyük medya kuruluşları ile büyük şirketlerin Biden'a destek verdiğini, işçiler ve halkın ise kendisini desteklediğini söyledi. 

Bunun üzerine birçok televizyon kanalı, Trump'ın konuşmasını yarıda kesti. NBC, CNBC, CBS, ABC ve MSNBC'nin sunucuları, Trump'ın bariz şekilde yalan söylediğini ve buna asla izin vermeyeceklerini ifade ettiler. 

"Açıklamaları yalandan ibaret"

CNBC kanalının sunucularından Shepard Smith, yayını kesmek zorunda olduklarını çünkü Trump'ın açıklamalarının büyük bir bölümünün yalandan ibaret olduğunu söyledi. Trump'ın konuşmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Smith, açıklamaların gerçek olmadığını belirterek tepki gösterdi. 

"Trump zafer kazanmadı"

MSNBC kanalının sunucularından Brian Williams, Trump'ın konuşmasını kesmek zorunda kaldıklarını çünkü oy sayımlarının yasa dışı bir şekilde yapılmadığını ve kendisinin de zafer kazanmadığını ifade etti. 

"Delil yok"

ABC kanalı, Trump'ın açıklamalarında teyit edilmesi gereken birçok ifadenin bulunduğunu belirtti. NBC kanalı sunucularından Lester Holt ise oy sayımlarında hile yapıldığına yönelik iddiaların yanlış olduğunu, buna dair herhangi bir delilin bulunmadığını söyledi. 

Yorumlar (0)