Slovenya Başbakanı erken davrandı: Zafer Trump'ın!

Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazandığını ilan edince tepki çekti. 

DÜNYA 05.11.2020, 13:25 05.11.2020, 13:26
Slovenya Başbakanı erken davrandı: Zafer Trump'ın!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimleri için kritik eyaletlerden gelecek olan oy sonuçları merak içerisinde bekleniyor. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, dün erken davranarak "Seçimleri kazandık" demiş, zaferini ilan etmişti.

Fakat Demokratların adayı Joe Biden, 10 delegeli Wisconsin ve 16 delegeli Michigan eyaletlerini kazanmıştı. Böylece Biden 264 delegeye ulaşırken, Trump ise 214 delegeyi hanesine yazdırabilmişti. Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanı olabilmek için 270 delegenin yeterli olduğu düşünülürse Biden'ı zafere çok yakın olduğu açık bir şekilde ortada. Biden'ın 6 delegeli Nevada eyaletini kazanması ona başkanlığı getirecek. 

Fakat Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerinin resmî sonuçları henüz açıklanmadı.

Trump gibi erken seçim kutlaması yapanlardan biri de Slovenya Başbakanı Janez Jansa oldu. Melania Trump'ın memleketi de Trump'ın seçimleri kazandığına ikna olmuş gibi duruyor. 

Slovenya Başbakanı Jansa, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan vatandaşların Trump ve Pence'i yeniden dört sene için seçtiğini ifade etti.

Jansa, söz konusu gerçeğin daha fazla inkâr edilmesi halinde Trump'ın daha büyük bir zafere ulaşacağını ileri sürerek, Cumhuriyetçileri "güçlü oy sonuçları" dolayısıyla tebrik etti. 

Yorumlar (0)