Kriz yaratacak gelişme: Çöplerde oy pusulaları bulundu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kaliforniya ve Louisiana eyaletlerine başkanlık seçimleri için yollanan oy pusulalarının çöplere fırlatıldığı belirlendi. 

DÜNYA 04.11.2020, 17:01 04.11.2020, 17:06
Kriz yaratacak gelişme: Çöplerde oy pusulaları bulundu!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yeni başkanını seçiyor. Demokratların adayı olan Joe Biden ile Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. 

Başkanlık seçimlerinden önce yapılan birçok anket Joe Biden'ın zafer elde edeceğini gösterse de Donald Trump'ın söz konusu seçimleri kazanma ihtimali daha fazla gibi görünüyor. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) oy sayım işlemleri büyük bir heyecan içerisinde sürerken, Louisiana eyaletine başkanlık seçimleri için yollanan oy pusulalarından birinin çöpe fırlatıldığı belirlendi. Söz konusu oy pusulasına ait zarfın kapalı durumda olduğu ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Posta Ofisi, oy pusulalarının Houston kentinde bulunan postaneden çalınmış olma ihtimali üzerinde duruyor. 

Louisiana eyaletinin başkenti olan Baton Rouge'dan Kaliforniya eyaletine yollanan bir oy pusulasının da çöpün içerisinde bulunduğu kaydedildi. Söz konusu oy pusulasında Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump'a oy verildiği tespit edildi. 

Kaliforniya eyaletinde Demokratların adayı olan Joe Biden'ın Donald Trump'a yaklaşık 4 milyon oy fark atması nedeniyle söz konusu pusulaların neticeyi değiştirmesi imkânsız. Joe Biden, Kaliforniya eyaleti ile 55 delege kazanmış oldu.  

Louisiana eyaletinde ise Donald Trump zafer elde etti. Donald Trump, böylece 8 delege kazanmış oldu.  

Donald Trump ile Joe Biden arasında başkanlık seçimlerinin ardından hukuk savaşının yaşanacağı, bu nedenle söz konusu oy pusulalarının önem arz edebileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)