İşte ABD'de sonuçları değiştirebilecek eyaletler!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini Demokratların adayı Joe Biden 264 delege ile önde götürse de kritik önem taşıyan eyaletler sonuçları hala değiştirebilir. 

DÜNYA 05.11.2020, 10:50
İşte ABD'de sonuçları değiştirebilecek eyaletler!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 59'uncu başkanlık seçimlerini Demokratların adayı Joe Biden önde götürüyor.

10 delegeli Wisconsin ve 16 delegeli Michigan eyaletlerini kazanan Biden, böylece 264 delegeyi hanesine yazdırdı. Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump ise 214 delegede kaldı. 

Başkanlık seçimlerini kazanabilmek için 270 delegenin yeterli olduğu düşünülürse zafere en yakın isim Biden gibi görünüyor. Söz konusu durumun aynı şekilde sürmesi halinde Biden, 270'e karşı 268 delege ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni başkanı olacak. 

Fakat başkanlık seçimleri için kritik önem taşıyan eyaletlerde oy sayım işlemleri hala sürüyor. Bu nedenle dün "Seçimleri kazandık" diyen Trump için hala bir şans var.

Wisconsin ve Michigan eyaletlerini Biden'ın kazanması nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan Trump, bu durumu mahkemeye taşıdı. 

Yine kritik bir eyalet olan Nevada'da şu ana kadar oyların yüzde 86'sı sayıldı. İki aday arasındaki oy farkının 8 binden az olduğu eyalet her şeyi değiştirebilir. 

6 delegeli Nevada eyaletini Trump kazanırsa işler tersine dönecek. Trump, hanesine yazdırdığı 268 delegeyi 274'e çıkaracak. Böylece Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanı olarak 4 sene daha görevini yürütecek. 

Aynı şekilde başkanlık seçimleri için kritik bir önem arz eden 11 delegeli Arizona eyaletinde de oyların yüzde 86'sı sayıldı. Söz konusu eyalette Trump yüzde 47,9 oy alırken, Biden ise yüzde 50,7 oy aldı. 

Trump'ın Arizona'yı kazanması ona Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlığını yeniden getirecek. Trump'ın Arizona ve Nevada eyaletlerinde zafer elde edip 20 delegeli Pensilvanya eyaletini kaybetmesi halinde ise Biden Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni başkanı seçilmiş olacak. 

Yorumlar (0)