Biden: Zaferi kazanan Demokratlar olacak

ABD'de Demokratların başkan adayı Joe Biden, seçimleri kazanabilmek için 270 delege sayısına ulaşacaklarına inandığını ifade etti.

DÜNYA 05.11.2020, 01:15 05.11.2020, 01:41
Biden: Zaferi kazanan Demokratlar olacak

ABD'de Demokratların başkan adayı Joe Biden, seçimleri kazanabilmek için 270 delege sayısına ulaşacaklarına inandığını ifade etti.

"Zaferi kazanan Demokratlar olacak"

Joe Biden, "Değerli ABD halkı dün, demokrasinin, bu milletin kalp atışı olduğunu kanıtlamış oldu. Tıpkı 200 yıldır boyunca olduğu gibi. 150 milyon fazla kişi oy kullandı. Bu sayı gerçekten inanılmaz. Bir kuşkunuz varsa, artık olmamalı. Burada yalnızca halkın sözünün geçerliliği var. Güç birileri tarafından ele geçirilemez. Halkın iradesi kimin ABD başkanı olacağını belirleyebilecek tek güçtür. Uzun bir sayım sürecinin sonrasında açık bir şekilde belirtelim ki, yeterli sayıda delegeye sahip durumdayım. Oy sayım işlemi sonuçlandığında, zaferi kazanan Demokratlar olacak. Şu anda zafer ilanı için burada değiliz fakat kazanan biz olacağız." dedi.

"Bir ulus olarak tek yumruk olacağız"

Demokratların başkan adayı Biden, "Sert sözleri geçmişte bırakacağız. Gergin ortamı sakinleştireceğiz. Birbirimizi yeniden dinlemeye başlayacağız. Birbirimize saygı gösterip, birbirimizi umursayacağız. Bir ulus olarak tek yumruk olacağız." ifadelerini kullandı.

Zafer ABD halkının olacak

Joe Biden, "Ben bir demokrat olarak kampanyamı sürdürebilirim fakat seçildiğimde ABD Başkanı olacağım. Başkanlık makamı parti başkanı gibi yönetilemez. Mümkün oldukça çalışacağım, hem bana oy veren hem de vermeyen kişiler için. Şimdi her oy tek tek sayılmalı. Kimse demokrasimizi halkın elinden alamaz. Kimse halkı baskılayamaz. Dostlarım, inanıyorum ki zafer bizlerin olacak fakat bu sadece bizim zaferimiz olmayacak. Bu, ABD halkının zaferi olacak. Tanrı hepimizi korusun, Tanrı ordumuzu korusun." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)