Teröristlere korku salan SİHA'ların imajı değişti!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine girdikten sonra teröristlere korku salan Bayraktar TB2 SİHA'lar için yeni bir logo tasarlandı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.11.2020, 11:05
Teröristlere korku salan SİHA'ların imajı değişti!

Bayraktar TB2 SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı), Baykar Savunma tarafından geliştirildi. 

Hem teknik anlamda sahip olduğu nitelikler hem de dâhil olduğu operasyonlar sayesinde kendi kategorisinde "en iyi" olarak değerlendirilen Bayraktar TB2 SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı), 2014 senesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine eklendi. 

2015 senesinde silahlı hale getirilen Bayraktar TB2 SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı, Milli İstihbarat Teşkilâtı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünce operasyonel anlamda kullanılıyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterine eklenen Bayraktar TB2 SİHA'lara (silahlı insansız hava aracı), 2014 senesinden beri hem yurt içi operasyonlarda hem de sınır ötesi harekâtlarda terör ile mücadele kapsamında başvuruluyor. 

Bayraktar TB2 SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı) elde ettiği başarı, Türkiye'nin ilk defa gelişmiş bir hava aracını ihraç etmesinin de önünü açtı. Terör ile mücadele kapsamında ciddi bir şekilde görev yürüten Bayraktar TB2 SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı) ihracı için pek çok ülke ile istişareler sürüyor. 

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bayraktar TB2 SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı) yeni imajını kamuoyuna gösterdi. Havacılık Daire Başkanlığı tarafından Bayraktar TB2 SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı) için yeni bir logo tasarlandığı ifade edildi.  

Yorumlar (1)
türk 3 yıl önce
gök öz baykarrr!