Chomsky: Trump koltuktan kalkmazsa, ordu devreye girer

Tarihçi Noam Chomsky, ABD'de Trump'ın seçimlerde mağlup olmasına rağmen koltuğunu bırakmaması durumunda, ordunun devreye gireceğini söyledi.

DÜNYA 05.11.2020, 00:01 05.11.2020, 01:39
Chomsky: Trump koltuktan kalkmazsa, ordu devreye girer

17 Eylül'de bir konuşma yapan ABD'li tarihçi Noam Chomsky, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimlerde mağlup olması durumunda, yenilgiyi kabul etmezse ne olacağı sorusunu cevapladı.

"Trump, Hitler ve Stalin'den daha tehlikeli"

ABD Başkanı Donald Trump'ı, insanlığa karşı Hitler ve Stalin'den daha tehlikeli olarak gördüğünü belirten Chomsky, ordunun söz konusu duruma sessiz kalmayacağına dikkat çekti.

"Koltuktan kalkmazsa, ordu devreye girer"

Ünlü tarihçi, "Trump, kaybeder ve koltuktan kalkmazsa, ordu bu duruma sessiz kalmaz. Böyle bir durumda da ordunun görevi, 82. Hava İndirme Bölümü'nün Trump'ı zorla koltuktan uzaklaştırmaktır. Trump'ın koltuğunu bırakmaması durumunda, iç savaş senaryoları yazılıyor. Maalesef bu bir şaka değil." dedi.

Trump, Demokratları suçladı

ABD Başkanı Trump, Demokratlar tarafından kendisinin Pennsylvania başta olmak üzere birçok önemli eyaletlerde yakaladığı oy avantajını ortadan kaldırmak için çaba sarf ettiğini belirtti.

Trump, ABD'de 3 Kasım'da başlayan ve sonuçları henüz kesin olarak belli olmayan 59. başkanlık seçimlerine ilişkin Twitter hesabından paylaşımlar yaptı.

En kritik eyaletlerden Pennsylvania, Wisconsin ve Michigan'da Biden için kullanılan oyların bir anda ortaya çıktığını öne süren Trump, "Bu, ülkemiz için çok olumsuz bir durum." ifadesini kullandı.

Trump, "Demokratlar, Pennsylvania'da 500 bin oy avantajımızı savurmak için çabalıyor. Michigan ve diğer eyaletlerde de bunu yapmak için uğraşıyorlar." görüşünde bulundu.

Pennsylvania'da postayla kullanılan oyların çoğunluğunun henüz sayılmamış olmasına da sinirlenen Trump, "Pennsylvania'da büyük bir zaferimiz söz konusu. Fakat Pennsylvania Eyalet Sekreteri az önce milyonlarca sayılmamış oy olduğunu paylaştı." dedi.

Yorumlar (0)