Trump'ın açıklamasına tepki: Avukat ordumuz var!

Joe Biden'ın kampanya direktörü, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerinde hile yapıldığını, bu nedenle Yüksek Mahkeme'ye gidileceğini duyuran Donald Trump'a tepki gösterdi. 

DÜNYA 04.11.2020, 14:54
Trump'ın açıklamasına tepki: Avukat ordumuz var!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerinde işler iyice kızıştı.

Demokratların adayı Joe Biden'ın kampanya direktörü olan Jen O'Malley Dillon, "Seçimlerde hile var, Yüksek Mahkeme'ye gideceğiz." şeklinde açıklama yapan Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'a tepki gösterdi.

Jen O'Malley Dillon, seçimlerde hile yapıldığına yönelik iddiaları "oldukça çirkin ve doğrulu olmayan iddialar" olarak nitelendirdi. 

Joe Biden'ın Donald Trump ile savaşmaya hazır bir hukuk ekibine sahip olduğunu kaydeden Jen O'Malley Dillon, "Bunda da biz kazanacağız." dedi. 

Ne olmuştu?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump yeni bir iddiada bulunmuştu.

Seçim sonuçlarının duyurulmasının aniden kesildiğini ve hile yapıldığını ileri süren Donald Trump, bunu Amerika Birleşik Devletleri (ABD) adına bir utanç olarak nitelendirmişti.

Donald Trump, başkanlık seçimlerini kazandığını iddia ederek, şimdi ise yalnızca seçimlerin güvenliğini sağlamayı amaçladığını söylemişti. 

Adaletin yerini bulması gerektiğine dikkat çeken Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Yüksek Mahkemesi'ne gideceklerini ifade etmişti.

Donald Trump, oy kullanma işlemlerinin durdurulmasını talep etmiş, 4 Kasım günü sabah saat 4'te kullanılan ve listeye dâhil edilen oyları hiçbir şekilde görmek istemediğini aktarmıştı. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) düzenlenen 59'uncu başkanlık seçimlerinde sonuçlar belli olmaya başladı. Donald Trump şu ana kadar 213 delege, Joe Biden ise 238 delege kazandı. 

Yorumlar (0)