Trump: Demokratlar seçimleri çalmak istiyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump, Demokratların söz konusu seçimleri çalmaya çalıştıklarını iddia etti.

DÜNYA 06.11.2020, 09:15 06.11.2020, 16:48
Trump: Demokratlar seçimleri çalmak istiyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 59'uncu başkanlık seçimlerinde oy sayım işlemleri devam ediyor.

Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump, delege sayısı bakımından Demokratların adayı olan Joe Biden'ın gerisinde kaldı. 

Bunun üzerine basın mensuplarına açıklamada bulunan Trump, yasal olmayan oyların sayıldığını ve bu nedenle seçimleri çalma girişiminde bulunulduğunu iddia etti.

"Medya kasıtlı olarak yanlış bilgiler veriyor"

Trump, başkanlık seçimlerinde birçok kritik eyaleti kazandığını ve tarihî bir zafer elde ettiğini belirterek, medyanın kendine destek vermediğini ve kasıtlı olarak yanlış bilgiler verdiğini öne sürdü.

Medyanın paylaştığı oy oranlarını "gülünç" olarak nitelendiren Trump, Cumhuriyetçilerin Senato'yu elinde tuttuğunu ve senato oylamasında oldukça rekabetçi eyaletlerin bulunduğunu ifade etti.

"Cumhuriyetçi kadınların sayısı arttı"

Trump, Senato için 200 milyar dolar harcandığını kaydederek, Cumhuriyetçi kadınlar için önemli bir seçim yaşandığını ve önceki senelere göre çok daha fazla Cumhuriyetçi kadının Senato'da yer aldığını söyledi.

Cumhuriyetçi Parti'nin tarihinde dolayısıyla bir ilk yaşandığına dikkat çeken Trump, büyük medya kuruluşları ile büyük şirketlerin Demokratlara destek verdiğini ifade etti.

"İşçiler ve halk beni destekledi"

Trump, Amerikalı işçiler ile halkın Cumhuriyetçileri desteklediğini belirterek, bu nedenle Demokratların seçimlere müdahalede bulunmaya ve seçimleri çalmaya çalıştıklarını ancak buna izin vermeyeceklerini kaydetti. 

Demokratların bir illüzyon yaratmaya çalıştıklarını öne süren Trump, bazı eyaletlerde vatandaşlara telefon edildiğini ve "evde kalmaları gerektiği"nin söylendiğini anlattı. 

"Florida ve Ohio'yu anketlere rağmen kazandım"

Trump, seçimlerden bir gün önce Florida eyaletinde Biden'ın 5 puan önde olduğunu iddia ettiklerini ancak kendisinin buna rağmen Florida eyaletini kolay bir şekilde kazandığını söyledi. 

Aynı zamanda Demokratların Ohio eyaletini de 12 puan fark ile kazanacaklarını belirttiklerini ancak kendisinin söz konusu eyaleti de kazandığını belirten Trump, anketler ile vatandaşları baskılamaya çalıştıklarını ifade etti.

"Oylar aniden değişmeye başladı"

Trump, Cumhuriyetçiler olarak bazı eyaletlerde tüm önemli bölgeleri kazandıklarını ancak aniden oylarda değişiklik yaşanmaya başladığını, bu nedenle oy sayım işlemlerinin yapıldığı yerlere yasal gözlemcilerini yollamak istediklerini ancak buna izin verilmediğini kaydetti. 

"Yozlaşmış bir sistem"

Birçok mahkemeye müracaat ettiklerini aktaran Trump, mektupla oy kullanılmasını yozlaşmış bir sistem olarak nitelendirdi. Söz konusu sistemin yolsuzluğa neden olduğunu belirten Trump, seçimleri önde götürdüklerini ancak farkın önceki kadar olmadığını çünkü Demokratların bir yerlerden oy bulduğunu öne sürdü.

"Pensilvanya'da 90 bine kadar geriledi"

Trump, 700 bin oy ile Pensilvanya eyaletini kazandıklarını ancak oy gelmeye devam ettiğini, söz konusu rakamın 90 bine kadar gerilediğini, hukuk ekibinin bu durumu izlediğini söyledi.

"Georgia'da oy sayımları durdu ve..."

Oy kullanım aşamasını insanların seyredebilmeleri için mahkeme kararı verildiğini ancak Demokratların bunu temyize götürdüğünü belirten Trump, Georgia eyaletinde fark attıklarını ama bu farkın da kapandığını ifade etti.

Trump, Georgia eyaletinde bulunan bir bölgede dört saat boyunca oy sayım işlemlerini durduklarını ve ardından farkın kapanmaya başladığını kaydederek, Arizona eyaletinde neler yaşanacağını da göreceklerini belirtti. 

Yorumlar (0)