Hangi aday için ne kadar oy kullanıldı?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarihinde en fazla oy alan başkan adayı Joe Biden oldu. Biden için kullanılan oylar 71 milyonu geçti. Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump için de 68.1 milyon oy kullanıldı. 

DÜNYA 06.11.2020, 09:40 06.11.2020, 16:48
Hangi aday için ne kadar oy kullanıldı?

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 59'uncu başkanlık seçimleri oldukça tartışmalı bir şekilde geçiyor. Söz konusu ülkede oy sayım işlemleri hala devam ediyor. 

Delege sayısı bakımından kritik bir önem taşıyan Georgia eyaleti, Nevada eyaleti, Arizona eyaleti, Pensilvanya eyaleti ve North Carolina eyaletinde oy sayım işlemleri sürüyor. 

Cumhuriyetlerin 1964 senesinden beri zafer elde ettiği, bu nedenle Donald Trump'ın kazanması beklenen ve 3 delegeye sahip olan Alaska'da da oy sayım işlemleri devam ediyor. 

20 delegeye sahip olan ve seçim sonuçlarının hala duyurulamadığı Pensilvanya eyaletinde 1 milyondan fazla oyun sayıldığı biliniyor. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimlerine katılım oranının yüksek olduğu, hatta 1900 senesinden beri en yüksek katılımın sağlandığı ifade ediliyor. Alınan bilgiye göre, söz konusu ülkenin 59'uncu başkanlık seçimlerinde 150 milyondan fazla oy verildi. 

AP (Associated Press) haber ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, Demokratların adayı olan Joe Biden'a 71 milyondan fazla oy verildi. Böylece Biden, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarihinin en fazla oy alan başkan adayı olarak kayıtlara geçti. Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump için de 68.1 milyon oy kullanıldı. 

Barack Obama, 2008 yılında gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde 69.4 milyon oy olarak rekor kırmıştı.

Yorumlar (0)