Cumhuriyetçilerden yeni iddia: Vefat etmiş kişilerden Biden'a oy gidiyor!

ABD'de Donald Trump ile Joe Biden arasındaki yarış kıyasıya sürerken, Trump destekçileri yayınladıkları bir videoda hayatını kaybedenler adına Joe Biden lehine oy kullanıldığını öne sürdü.

DÜNYA 05.11.2020, 20:42 05.11.2020, 22:48
Cumhuriyetçilerden yeni iddia: Vefat etmiş kişilerden Biden'a oy gidiyor!

ABD başkanlık rekabeti hiç görülmemiş bir yarışa sahne oluyor.

Posta oyları ile Biden öne geçti

Baş başa giden seçimlerde, Demokrat aday Joe Biden, posta yolu ile kullanılan oyların sayımına başlanmasıyla birlikte başkanlık yolunda oldukça önemli olan eyaletlerde öne geçti.

Söz konusu gelişmenin sonrasında, seçimden önce de posta yoluyla oy kullanılmasına karşı çıkan Başkan Donald Trump, oy sayımının durdurulması için hukuki yollara giderken, çok sayısıda hile iddiasında bulundu.

Kendisi lehine kullanılan oyların çöplerde bulunduğunu ve yakıldığını belirten Donald Trump, yaşananların ABD demokrasi tarihine kara bir leke sürdüğünü belirtti.

Konu hakkında Donald Trump taraftarları da hileli buldukları durumları sosyal medyada paylaşarak durumu gözler önüne sermeye çalışıyor.

Hayatını kaybetmiş kişilerden Biden'a oy verildiği iddiası

Seçimlere şaibe karıştığı konusunda ortaya atılan son iddia ise, devlet kayıtlarında vefat etmiş olarak görülen isimlerim, Joe Biden lehine oy kullandığı iddiası.

Donald Trump taraftarı bir sosyal medya kullanıcısı, Joe Biden adına oy kullanmış bir kişiyi resmi devlet sistemde sorgulattı.

Sorgulama neticesinde söz konusu kişinin vefat etmiş olduğu bilgisine ulaşan kullanıcı, o anların fotoğrafını çekerek paylaşım yaptı.

Yorumlar (0)