Trump destekçileri silahlarla sokaklara indi!

ABD'de başkanlık seçimleri sürerken, Donald Trump'ın oy sayımını durdurma çağrısı ile birlikte taraftarları, oy sayım merkezlerinin önünde eylem yapmaya başladı. Bazı Trump taraftarlarının silahlı olduğu gözlemlendi.

DÜNYA 05.11.2020, 18:53
Trump destekçileri silahlarla sokaklara indi!

ABD tarihinde sonucu en uzun süre beklenen seçimlerinden biri gerçekleşiyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle 100 milyondan fazla ABD vatandaşının oylarını posta yoluyla kullandığı seçimde, sonuçlar da bir hayli gecikmiş durumda.

Biden zafere yakın

Şu an itibarıyla toplamda 264 delege kazanan Joe Biden, 6 delege daha kazanması halinde ABD'nin yeni başkanı olacak. 214 delegede sayısında kalan Donald Trump ise seçimlerde hile olduğunu iddia etti ve sayımların durdurulması talebinde bulundu.

Trump taraftarları eylem yapıyor

Trump destekçileri, mevcut başkanın çağrısı sonrasında Michigan eyaletinin en büyük şehri Detroit'te oy sayımlarının yapıldığı merkezlere giderek "Oy sayımı durdurun!" sloganları attı.

Trump destekçileri işi bir kademe daha ilerleterek sayım yapılan merkezlere girmeye çalıştı.

Trump destekçileri silahlandı

Protestoların tehlikeli bir seviyeye çıkması üzerine Detroit'teki oy sayım merkezindekiler, camları kartonlarla kapatmaya çalıştı. Bölgedeki polis sayısı artırılırken, eylemciler dışarıda oy sayımının sürmesini protesto etmeye devam etti.

Arizona eyaletinde de Trump destekçileri, sayım merkezi ve belediye binalarının önünde bir araya gelerek sayımın durdurulması çağrısı yaptı. Bazı eylemcilerde yarı otomatik, bazılarının da uzun namlulu silahlarla eyleme katılmaları dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar (0)