Tutuklanan Fincancı'ya HDP'den destek geldi

TSK'nın kimyasal silah kullanarak çok sayıda kişinin ölümüne neden olduğuna ilişkin iddialara destek veren Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Fincancı'ya destek, HDP'den geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Şebnem Hoca, siyasi rehinedir." dedi.

GÜNDEM 05.11.2022, 16:51 06.11.2022, 17:04 Hakan Öksüz
Tutuklanan Fincancı'ya HDP'den destek geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullandığını iddia eden terör örgütü PKK/YPG'ye yakın basın organları, çok sayıda kişinin zehirli gazlarla öldürüldüğünü öne sürmüştü. İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı (MSB) başta olmak üzere devletin çeşitli kademelerinden bu iddialara sert tepki gelmişti. MSB, bahsi edilen kimyasal silahların TSK'nın envanterinde bulunmadığını bildirmişti.

Şebnem Korur Fincancı, neden tutuklandı?

Terör örgütüne yakın basın organları tarafından ortaya atılan iddiaya destek, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'dan gelmişti. Bir televizyon kanalının yayınına katılan Fincancı, "Görüntüleri izledim. Sanırım sinir sistemini direkt olarak etkileyen gazlar kullanılmış." demişti. 

Sincan Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderilmişti

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Fincancı, İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirilmişti. Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza hakimliği tarafından "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan tutuklanan Fİncancı, Sincan Kapalı Kadın Cezaevi'ne sevk edilmişti.

"Meslek örgütlerini sindirmeyi hedefliyorlar"

Cezaevine konulan TTB Başkanı Fincancı'ya destek, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) geldi. TTB'nin, önemli bir geleneğin temsilcisi olduğunu ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Darbe dönemlerinde idam kararlarına karşı çıkan ve her zaman halk sağlığı için mücadele eden bir örgüt. Şebnem Hoca'nın savaş politikalarına karşı çıkmasının sebebi, bu örgütün temsilcisi olmasıdır. Şebnem Korur Fincancı siyasi bir rehinedir. İktidar, meslek örgütlerini sindirmeyi hedefliyor." dedi.

Yorumlar (0)