Hulusi Akar’dan “kimyasal silah” iddialarına tepki: “Alçaklık”

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnen Korur Fincancı tarafından iddia edilen “TSK, kimyasal silah kullanıyor” ifadelerini gündemine alan Hulusi Akar, bu ifadelere karşı tepki gösterdi.

GÜNDEM 25.10.2022, 15:44
Hulusi Akar’dan “kimyasal silah” iddialarına tepki: “Alçaklık”

Bir televizyon programı sırasında ortaya atılan iddialara, CHP'li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da "Kimyasal silah kullanıldığına yönelik söylemlere dair görüntüleri oturup izledim. Kimyasal silah kullanmak insanlığa yapılmış bir suçtur. Bu konu ile ilgili yarın söylemlere dayanak olan görüntülerle beraber doğruluğu üstünde soru teklifimi Meclis gündemine taşıyacağım. Bu iddialar hakkında herhangi bir şekilde açıklama bulunmaması da ilginç." demişti.

"Böyle bir şey söz konusu değil"

Dile getirilen bu söylemlerin iddia değil bir “alçaklık” olduğunu ifade eden Bakan Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanteri içerisinde herhangi bir kimyasal silah bulunmamaktadır. Bu söylenilenler gibi bir durum söz konusu değildir." diye konuştu.

“Başarıları karalamaya ve akılları bulanıklaştırmaya çalışıyorlar”

Bir gazetecinin "Bu tarz iftiralar ne hedeflenerek atılıyor?" sorusu üzerine Akar, "Bu soruyu o iftiraları dile getirenlere sormalısınız. Aslında amaçları, hedefleri açıkça ortada. Terör örgütü ne zaman bir çöküş içerisine girerse, büyük kayıplar vermeye başlarsa, bunlarda bir çıkış yolu olarak iftirayı ve karalamayı seçiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elde ettiği başarıları küçük göstermek ve insanların aklını bulanıklaştırmaya çabalıyorlar.” dedi.

"Yurt dışını hedefe alıp bir algı oluşturmak için iftira atıyorlar"

“Çamur at izi kalsın” düşüncesinin benimsendiğine dikkat çeken Akar, “Özellikle yurt dışı için bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ne hukuki ne ahlaki ne insani değerlere uygun olacak söylemlerde bulunuyorlar, devamlı olarak iftirada bulunuyorlar. Bu ifadelerin kabul edilmesi hiçbir zaman söz konusu olmayacaktır. Bizim uluslararası hukuka olan bir saygımız, bunun dışında inançlarımız, manevi ve insani değerlerimiz bulunuyor." şeklinde konuştu.

Söz konusu ifadelerin bir iddia olarak görülmemesi gerektiğine işaret eden Akar, “Bu ifadeler iddia değil son derece alçakça bir davranıştır. Mehmetçiklerimiz operasyonlarında, çevreye, kültürel yapıya, dine, tarihe, masum insanlara ve sivillere, masum insanlara zarar gelmemesi adına diğer ülkelerin ordusunda olmayan bir duyarlılığa sahip. Hem icra hem de planlama noktasında bu duyarlılığı devamlı olarak sağlıyoruz." ifadesini kullandı.

“Tarafların açık ve net şekilde belirtilmesi gerek”

Kimyasal silah kullanımının hiçbir zaman yapılmadığını aktaran Akar, "Bu durumla alakalı olarak ülkemizin, anayasal kurumlarının ve bu vatanın evlatlarının açık ve net şekilde tutumunu sergilemesi gerekmektedir. Taraflarını açıkça göstermelidir. Bu duruma izin vermemeleri gerekmektedir. Mevcut durumda siyasi partiler ve kuruluşlar kararlı bir şekilde dike getirilen bu iddiaları lanetlediler." dedi.

Yorumlar (0)